Togkaos etter skogbranner - NSB klarer ikke å skaffe nok busser

NSB anbefaler de som kan å ta hjemmekontor i dag.

BRANN LANGS BANEN: Skogbrann har ført til stans i togtrafikken flere steder i landet. Langs skinnene har slukningsarbeid pågått siden søndag kveld. Foto: Fredrik M. Tufte.
BRANN LANGS BANEN: Skogbrann har ført til stans i togtrafikken flere steder i landet. Langs skinnene har slukningsarbeid pågått siden søndag kveld. Foto: Fredrik M. Tufte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brannene som oppsto langs Gjøvikbanen mellom Sandermosen i Oslo og Hakadal søndag, er under kontroll. Togstrekningen er fortsatt stengt for trafikk.

- I området sør for Oslo-grensa, der vi jobber, er det kontroll. Vi har to brannbiler som holder vakt og driver etterslukking, sa vaktkommandør i Oslo 110-sentral, Hans Kristian Steen, til NTB klokka 5.15.

Litt lenger nord, i Nittedal, begynte brannene å blusse opp i 20-tiden søndag kveld. Her så situasjonen ut til å være noe mer krevende, men også de meldte om kontroll tidlig mandag morgen.

- Vi hadde en massiv innsats i Nittedal. Oslo hadde jo branner på den samme strekningen samtidig, så vi fikk ikke så mye bistand, sier operatør Mads Østebøvik i Øst 110-sentral til NTB.

- Nok ressurser

- Vi har fått beskjed om at brannvesenet langs hele strekninga begynner å få kontroll, men ikke helt. Det er seks-sju brannbiler på stedet og to tog med vann. Vi kommer til å holde på i mange timer til, forteller Leif Høyland, vaktleder ved Øst 110-sentral til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer