Togkaos i Oslo

Strømproblemer forårsaker forsinkelser og innstillinger. På Oslo S rådet det kaos.

STRØMPROBLEMER: - Det er full stans i trafikken mellom Skøyen og Lysaker på grunn av strømproblemer. Som følge vil det bli både forsinkelser og innstillinger, sier Liv Tone Otterholt, pressevakt i Bane Nor, til Dagbladet. Video: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av strømproblemer mellom Skøyen og Lysaker er det full stans i togtrafikken.

Det har ført til togkaos i Oslo.

- Det er full stans i trafikken mellom Skøyen og Lysaker på grunn av strømproblemer. Som følge vil det bli både forsinkelser og innstillinger, sier Liv Tone Otterholt, pressevakt i Bane Nor, til Dagbladet.

Kjøreledning revet ned

Hun forteller at det var et tog på den aktuelle strekningen som har revet ned en kjøreledning, altså ledningen som forsyner togene med strøm.

I 19.00-tida forteller pressevakta at Bane Nors mannskaper fremdeles jobber på stedet.

- Vi jobber med å rette feilen, men det kommer til å ta en del tid. Skadene er omfattende, sier pressevakta.

Hun kan imidlertid slå fast at feilen ikke vil rettes opp i løpet av kvelden.

- Det kommer en ny prognose klokka 03.00 i natt, og så håper vi at feilen er rettet før morgenen kommer, sier Otterholt.

Hun oppfordrer alle reisende med tog til å følge med på togselskapenes nettsider og apper for å få oversikt over hvordan deres reiser blir påvirket av situasjonen.

Kaos på Oslo S

På infotavla på Oslo ble alle togenes tidspunkter blitt fjernet, og det ble opplyst at de enten er forsinket eller innstilt.

Det var en periode svært mange passasjerer som sto togfast inne i stasjonshallen.

- På høyttalerne anbefaler man reisende å ta et annet tog, men det er bortimot ingen tog, sa Berit B. Njarga, journalist i Dinside, en del av Dagbladets forbrukernettsted, torsdag ettermiddag.

Flere lokal- og regiontog til Viken, altså tidligere Akershus og Østfold fylke, går.

Tusenvis påvirket

Vy har på flere ruter vest for Oslo S, hvor alle togene står, satt inn buss for tog.

- Vi har bestilt en rekke busser for å ta passasjerene vestover, men det er ikke nok kapasitet i dette tilbudet per nå, men vi får fortløpende inn nye busser, sier kommunikasjonssjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, til Dagbladet.

- Vi beklager selvfølgelig ulempene dette medfører for våre passasjerer, legger han til.

Alle Vys lokaltog i retning mot Asker og Spikkestad, alle regiontogene som ender i Drammen og i Skien står, men Bergensbanen går over Roa til Hønefoss, ifølge Lundeby.

- Vi har ikke nøyaktige tall, men det er jo tusenvis av mennesker som reiser med oss i dette tidsrommet. Det er jo derfor en alvorlig situasjon når togtrafikken på et knutepunkt som dette blir innstilt i ettermiddagsrushen, sier Lundeby.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer