Togkaos midt i fredagsrushet

- Tilbake til normalt i 20.30-tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store deler av togtrafikken på Østlandet, Sørlandsbanen og Bergensbanen ble rammet da et tog rev ned en kontaktledning ved Skøyen stasjon i 14.20-tida.

Strømbruddet og togstansen på Drammensbanen forplantet seg umiddelbart, og førte  store forsinkelser midt i fredagsrushet og flere instillinger, blant annet av Flytoget mellom Asker og Oslo S. .

Fire timer senere var togene i Oslo-området ennå ikke i rute.

- Situasjonen er nå forsåvidt avklart. Fra i 17.30-tida har vi igjen alle tog i drift, men vi vil slite med følgeforsinkelser i et par timer utover, forteller informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

Det jobbes ennå med å reparere en feil på ett av fire spor ved Skøyen stasjon, men de tre andre er i drift. Det er ifølge Bakken nok til å avvikle trafikken nesten som normalt.

En lammende feil ved Skøyen stasjon er et mareritt for NSB og Jernbaneverket.

- Drammensbanen er den mest trafikkerte strekningen vi har, og Skøyen stasjon er strategisk viktig for oss. Når vi mister strøm der forplanter det set til resten av Østlandet og skaper store problemer, sier Bakken.

Han sier konsekvensene av ledningsbruddet er sterkt beklagelig, og konstaterer at tidspunktet var svært uheldig.

STORE FORSINKELSER: Lammelsen av Skøyen Stasjon forplantet seg raskt til Oslo S., der tusenvis av pendlere og helgereisende ventet forgjeves på tog. Foto: MORTEN HOLM / SCANPIX
STORE FORSINKELSER: Lammelsen av Skøyen Stasjon forplantet seg raskt til Oslo S., der tusenvis av pendlere og helgereisende ventet forgjeves på tog. Foto: MORTEN HOLM / SCANPIX Vis mer

- Dette har rammet mange fredag ettermiddag, sier informasjonssjefen.