Togkaos

Togtrafikken på Oslo Sentralstasjon var stanset i over to timer fredag ettermiddag. Årsaken var en jordfeil, opplyser Vy.

JORDFEIL: Det er kaos på Oslo S og mange pendlere venter på informasjon om hvordan de skal komme seg hjem etter en jordfeil. Video: Anabelle Bruun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO S (Dagbladet): Bane NOR jobbet intenst med å rette feilen, men det drøye to og en halv time fra problemene starter klokka 15 fredag til de ble rettet.

Vy meldte at reisende måtte regne med forsinkelser og innstillinger, noe som førte til lange køer både inne på Oslo S, bussterminalen, togstasjoner rundt Oslo og Gardermoen.

LANG KØ: Flere måtte hoppe over i en taxi da togtrafikken ble stoppet. Det skapte lange køer. Foto: Jostein Sletten
LANG KØ: Flere måtte hoppe over i en taxi da togtrafikken ble stoppet. Det skapte lange køer. Foto: Jostein Sletten Vis mer

Flere forsinkelser

Rundt halv seks kom beskjeden om at trafikken har åpnet igjen, men det kommer til å ta tid før det stabiliserer seg.

- Det vil være en del følgeforsinkelser utover ettermiddagen og tidlig kveld, forklarer pressevakt i Bane NOR, Mari Rjaanes, til Dagbladet.

Hun forklarer:

- Det går på at tog nå står på andre steder enn de egentlig skulle ha vært. Reisende må belage seg på forsinkelser og innstillinger. Dette er en forferdelig kjedelig situasjon. Jeg har full forståelse for at det var en dårlig start på helgen. Vi beklager veldig.

Rjaanes oppfordrer reisende til å holde seg oppdatert på eventuelle endringer i reiser.

KAOS: Alle tog står etter en jordfeil ble oppdaget like før klokka 15.00 fredag 10. juni. Video: Dagbladet TV. Vis mer

Fly satt på vent

De store problemene på Oslo S skaper også kø på Gardermoen. Både for dem som lander eller er på vei til flyplassen:

- Det er ganske mye folk som ikke har kommet seg bort fra flyplassen. Det er blitt satt opp busser og det går taxier. Det kan hende det begynner å løsne litt nå, sier Cathrine Framholt i Avinor til Dagbladet.

- Hva med dem som er på vei til flyplassen?

- Det er veldig mange som ikke skal komme til flyplassen i tide. Det står en del fly og venter på å ta av fordi passasjerer ikke har kommet. Vi har folk ute som prøver å hjelpe folk som er frustrerte.

Problemene skaper problemer for reisende fredag ettermiddag - blant dem er pendler Linn Hege Sagen, som har brukt den første delen av helgen på Oslo S.

- Det er kjipt i den forstand at det ikke settes opp noen alternativ transport innen rimelig tid. Jeg har sittet her i to timer nå, og det er ingenting som skjer, ingen informasjon og det samme går på høyttalerne igjen og igjen. Jeg er ikke sint, men oppgitt at det ikke går an å finne løsninger raskere, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer