Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togkrasjet kan ha vært et reint uhell

Politiet tror at kvinnen kan ha kommet bort i startknappen på vei ut av toget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som er mistenkt for å ha forårsaket togkrasjet i Stockholm natt til tirsdag, kan være uskyldig, skriver Aftonbladet.

Den 22-årige kvinnen kom hardt til skade i sammenstøtet da toget kjørte inn i en bolig i Saltsjöbaden, og har vært holdt bevisstløs på sykehuset til nå.

Politiet hadde håpet å kunne starte forhørene av kvinnen på sykehuset i dag, men hun har ikke vært tilgjengelig.

- Vi kan heller ikke si noe om når forhøret kan startes. Hennes helse må komme først, sier informasjonsansvarlig Lars Byström til Dagbladet.

Men politiets undersøkelser kan nå tyde på at toget ikke ble startet med vilje, skriver Aftonbladet.

- Det er stor sannsynlighet for at det var et reint uhell, sier en kilde med innsyn i undersøkelsen.

Skulle ut
Politiets teori er at kvinnen, etter å ha gjort ferdig reingjøringen, gikk ut av vogna gjennom førerrommet.

Ny teori: Politiet tror at lokaltoget som sporet av i Stokcholm kanskje likevel ikke ble startet med vilje. Foto: JONAS EKSTRÖMER / NTB scanpix
Ny teori: Politiet tror at lokaltoget som sporet av i Stokcholm kanskje likevel ikke ble startet med vilje. Foto: JONAS EKSTRÖMER / NTB scanpix Vis mer

Da hun felte ned førersetet, kan setet ha kommet bort i «dødmannsknappen», som igjen har satt toget i bevegelse.

For at dette kan ha skjedd, må toget ha blitt forlatt på feil måte. Ellers ville det ha kjørt inn i togstallen, sier Aftonbladets kilde.

«Dødmannsknappen» av?

En annen kilde opplyser at det er vanlig at sikkerhetsgrepet, som «dødmannsknappen» egentlig heter, kobles ut med en stein eller noe annet tungt når det er kaldt.

- Det gjøres rutinemessig vinterstid for at bremsene ikke skal fryse fast. Men det gjøres bare på såkalte «nullspor», som ikke heller, sier kilden.

- Om reingjøringshjelpen har felt setet framover, treffer det kjørespaken. Så har toget ved en feil stått aktivert med nøklene i, og derfor kunne starte.

Forhør i dag?
Kilden opplyser også at kvinnen ikke befant seg i førerromet da toget krasjet. Det antas at hun har blitt så redd da toget startet at hun har gått bakover i toget.

Politiet hadde håpet å kunne starte forhørene av kvinnen på sykehuset i dag, men hun har ikke vært tilgjengelig.

- Vi kan heller ikke si noe om når de tror forhøret kan startes. Hennes helse må komme først, sier informasjonsansvarlig Lars Byström til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!