Toglederen inn på teppet

Toglederen som fjernstyrte toget med 200 passajerer inn på feil spor ved Hjuksebø i går må forklare seg for ledelsen i Jernbaneverket. Men de karakteriserer allerede hendelsen som en bagatell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Signaturtoget med rundt 200 passasjerer var på vei fra Kristiansand til Oslo da det kjørte inn på feil spor ved Hjuksebø stasjon i Telemark i går kveld. I stedet for å holde seg på Sørlandsbanen i retning Oslo, ble toget ført over på Bratsbergbanen mot Notodden.

Nå må toglederen ved togledersentralen i Drammen, som fjernstyrte toget inn på feil spor, stå til rette for hendelsen.

- Toglederen har gjort en feil, og må forklare seg. Han skal ha en samtale med sin ledelse og skrive en rapport. I tillegg vil vi spille av opptaket av telefonsamtalene mellom toglederen og togføreren, sier informasjonsdirektør Sigurd Sandvik i Jernbaneverket til Dagbladet :på nettet.

Ikke et uhell

Men hendelsen vil ikke rapporteres inn for jernbanens uhellskommisjon. Jernbaneverket betegner nemlig ikke feilsporingen som et uhell.

- Dette var ei blemme, ikke et sikkerhetsrelatert uhell. Alt er gjort sikkerhetsmessig helt korrekt. Hendelsen kan sammenlignes med at du kjører feil i et veikryss med en bil eller en buss, sier Sandvik, som har forståelse for at folk ble redde.

- Jeg skjønner selvsagt at folk blir urolig når det skjer ting som ikke skal skje. Men dette er mest pinlig. Det var dumt at toget ble forsinket, sier Sandvik.