Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toglinje stengt. Nytt snøkaos i vente

- Vi jobber med å rette feilen, skriver Bane Nor.

KAOS PÅ MAJORSTUA: Denne uka ble hele Oslo nedsnødd. Også i morgen, lørdag, ventes store snømengder på Østlandet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KAOS PÅ MAJORSTUA: Denne uka ble hele Oslo nedsnødd. Også i morgen, lørdag, ventes store snømengder på Østlandet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld rapporterte Meteorologisk institutt at det var ventet at det vil komme opptil 30 centimeter med snø flere steder i Sør-Norge.

Blant stedene som kan få vanskelige kjøreforhold lørdag finner vi Vestfold, Buskerud, Telemark og Sørlandet. Meteorologene anbefaler folk å kjøre etter forholdene.

I 06-tida lørdag morgen har det ennå ikke vært de helt store utslagene, men statsmeteorolog Vibeke Thyness sier det kommer utover dagen.

- Det blir ikke så jevnt fordelt som sist, men de som får mest, kan få opp til 30 centimeter med snøfall, sier hun til Dagbladet og opplyser om at det snøfallet vil fortsette gjennom lørdagen.

Thyness forteller at Meteorologisk institutt forventer snøfall på sørlige områder Østafjells. Hovedsakelig vest for Oslofjorden og sør for Vestfold.

- Det har snødd helt siden i går. Men det er litt til og fra ettersom det er enkeltskyer det snør fra, forklarer hun.

Toglinje stengt

I 06-tida melder Bane Nor at togtrafikken mellom Marnardal og Audnedal er stengt på grunn av at et tre har falt over toglinjen.

- Vi jobber med å rette feilen, skriver de.

Fredag kveld meldte VG at rundt 1700 husstander er strømløse i Agder-fylkene. Det er de store snømengdene som har ført til at trær har falt over strømlinjene, som har forårsaket dette.

- Det har kommet mye og tung snø de siste dagene. Montørene har jobbet på spreng hele uka, forteller kommunikasjonsrådgiver Yvonne Ødegård i Agder Energi til avisa.

De strømløse områdene det er snakk om er: Songdalen, Marnardal, Vennesla, Audnedal, Evje og Hornes.

Snøskredfare

Tidligere denne uka kom det 30 centimeter snø flere steder på Sør- og Østlandet. Det førte til kaos på veiene, og store forsinkelser i fly- og togtrafikken. I Telemark holdt flere skoler og barnehager stengt, mens i Drammen gikk ei kvinne seg fast og måtte ringe politiet.

I Jotunheimen melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om at det er betydelig snøskredfare i perioden fredag til søndag. De ber folk om å unngå ferdsel i skredterreng og utløpsområder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!