Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togpassasjerene slapp ikke av, toget kjørte videre. NSB beklager

Har aldri opplevd tilsvarende tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Omtrent 120 togpendlere som i går ettermiddag forsøkte å ta toget fra Oslo til Sørumsand på Romerike, ble sittende innelåst i et togsett, mens både de og en konduktør forgjeves forsøkte å få opp dørene. De fikk heller ikke kontakt med togføreren, og passasjerne måtte bli med videre til neste stasjon, Blaker, skriver Romerikes Blad.

Avisa skriver at en rekke passasjerer skal ha forsøkt å trykke på nødknappen da toget kjørte videre med passasjerene om bord, uten at det hjalp.

På Blaker måtte de sitte og vente anslagsvis en time, før de kunne bli med et tog som gikk motsatt vei. NSB beklager hendelsen og legger seg flate. Pressevakt Håkon Myhre i NSB sier det skyldes to separate feil.

- En feil i det bakre togsettet gjorde at dørene var stengt der. Og da ombordansvarlig i togsettet forsøkte å kontakte føreren, fungerte ikke kommunikasjonen dem imellom. I tillegg satt togføreren slik at han ikke kunne se at de bakerste passasjerne ikke gikk av, sier Myyre til Dagbladet.

Han sier det er første gang de har opplevd noe slikt.

- Sikkerheten var ivaretatt, men dessverre ble de reisende belastet, sier Myhre.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media