Togpassasjerene slapp ikke av, toget kjørte videre. NSB beklager

Har aldri opplevd tilsvarende tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omtrent 120 togpendlere som i går ettermiddag forsøkte å ta toget fra Oslo til Sørumsand på Romerike, ble sittende innelåst i et togsett, mens både de og en konduktør forgjeves forsøkte å få opp dørene. De fikk heller ikke kontakt med togføreren, og passasjerne måtte bli med videre til neste stasjon, Blaker, skriver Romerikes Blad.

Avisa skriver at en rekke passasjerer skal ha forsøkt å trykke på nødknappen da toget kjørte videre med passasjerene om bord, uten at det hjalp.

På Blaker måtte de sitte og vente anslagsvis en time, før de kunne bli med et tog som gikk motsatt vei. NSB beklager hendelsen og legger seg flate. Pressevakt Håkon Myhre i NSB sier det skyldes to separate feil.

- En feil i det bakre togsettet gjorde at dørene var stengt der. Og da ombordansvarlig i togsettet forsøkte å kontakte føreren, fungerte ikke kommunikasjonen dem imellom. I tillegg satt togføreren slik at han ikke kunne se at de bakerste passasjerne ikke gikk av, sier Myyre til Dagbladet.

Han sier det er første gang de har opplevd noe slikt.

- Sikkerheten var ivaretatt, men dessverre ble de reisende belastet, sier Myhre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer