Togpassasjerer skremt etter ulykke

- Jeg skvatt til, i likhet med alle de andre i vogna, sier togpassasjer Robert Strømdal til Dagbladet.no. Han kjente frykten i kroppen da de to togene braste inn i hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var vel 100 passasjere om bord i de to togsettene som kolliderte på Nittedal stasjon i kveld. Mange av dem ble svært oppskaket av det som skjedde, og flere tenkte tilbake til Åsta-ulykken for vel et år siden.

- Det vel et års siden Åsta-ulykken, og det kunne fort blitt en ny alvorlig ulykke i kveld. Tenk om de to togene hadde møtt hverandre litt lenger syd eller nord for Nittedal stasjon, sier vaktsjef Tor Holte ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- Det var et ganske kraftig sammenstøt, og jeg var redd med en gang, det skal jeg ærlig innrømme, sier Strømdal.

Ville blitt kvestet

- Vi hadde ufattelig flaks, sier togpassasjer Harry Øvretveit (55) fra Porsgrunn til NTB.

- Toget nordfra kjørte på rødt lys, men skal ha blitt stoppet automatisk. Toget forsøkte å rygge, men skrapte likevel opp siden på togvognen jeg satt i. Det var bare et skille på et par sekunder, så hadde hele togsiden på vårt tog blitt skrellet av. Da ville mange passasjerer ha blitt kvestet, sier Øvretveit.

Selv tror han dette kunne ha blitt en stor togulykke på Nittedal stasjon i Akershus. Først trodde han toget hadde sporet av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer