Togpassasjerer skremt etter ulykke

- Jeg skvatt til, i likhet med alle de andre i vogna, sier togpassasjer Robert Strømdal til Dagbladet.no. Han kjente frykten i kroppen da de to togene braste inn i hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var vel 100 passasjere om bord i de to togsettene som kolliderte på Nittedal stasjon i kveld. Mange av dem ble svært oppskaket av det som skjedde, og flere tenkte tilbake til Åsta-ulykken for vel et år siden.

- Det vel et års siden Åsta-ulykken, og det kunne fort blitt en ny alvorlig ulykke i kveld. Tenk om de to togene hadde møtt hverandre litt lenger syd eller nord for Nittedal stasjon, sier vaktsjef Tor Holte ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- Det var et ganske kraftig sammenstøt, og jeg var redd med en gang, det skal jeg ærlig innrømme, sier Strømdal.

Ville blitt kvestet

- Vi hadde ufattelig flaks, sier togpassasjer Harry Øvretveit (55) fra Porsgrunn til NTB.

- Toget nordfra kjørte på rødt lys, men skal ha blitt stoppet automatisk. Toget forsøkte å rygge, men skrapte likevel opp siden på togvognen jeg satt i. Det var bare et skille på et par sekunder, så hadde hele togsiden på vårt tog blitt skrellet av. Da ville mange passasjerer ha blitt kvestet, sier Øvretveit.

Selv tror han dette kunne ha blitt en stor togulykke på Nittedal stasjon i Akershus. Først trodde han toget hadde sporet av.

Svekket tillit til NSB

- Dette uhellet følger i rekken av mange uhell. Jeg må innrømme at min tillit til NSB nå er blitt dårlig. Vi som var med i toget er ganske skjelvne etter det som er skjedd, sier Øvretveit.

Etter ulykken fikk alle passasjerer som ønsket det, tilbud om hjelp fra psykolog eller annet helsepersonell. En kvinne ble behandlet for sjokkskader, opplyser politiet til Dagbladet.no.

BLE SKREMT:</B> Togpassasjer Robert Strømdal satt i vogna som fikk hardest medfart i ulykken.<br> - Jeg ble redd, det kan jeg ærlig innrømme, sier Strømdal til Dagbladet.no.