Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tog i India

Togselskap søkte etter nye ansatte - har fått over 25 millioner søknader

Og fristen har ennå ikke gått ut …

MANGE SØKNADER: India har verdens fjerde største jernbanenettverk. Det krever folk. Så langt har Indias svar på NSB fått 25 millioner søknader. Foto: NTB scanpix
MANGE SØKNADER: India har verdens fjerde største jernbanenettverk. Det krever folk. Så langt har Indias svar på NSB fått 25 millioner søknader. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Indias svar på NSB fikk nok flere søknader enn de sett for seg.

Et antall større enn Australias befolkning har søkt seg til Indias statlige togselskap. Selskapet søkte etter 90 000 nye ansatte - og så langt har over 25 millioner søkt på jobbene, skriver Reuters.

Det er ventet at tallet vil øke, for søknadsfristen går ikke ut før søndag.

Man må mildt sagt gjennom et trangt nåløye for å få jobb hos Indias statsbaner.

UHELDIG: Overvåkningsvideo har fanget situasjonen der en mann glir ned i sprekken mellom tog og perrong og blir sittende fast. Hendelsen skjedde på Perth stasjon i Australia. Video: PTA WA Vis mer Vis mer

Valg neste år

Ifølge Reuters er det statsminister Narendra Modi som har satt i gang et prosjekt om å få millioner av folk i arbeid før valget neste år.

Modi, som ble valgt til statsminister i 2014, ønsker å fortsette i fem nye år, men da må han få flere i arbeid. Statsministerens mål har vært å øke sysselsettingen i landet med 100 millioner nye arbeidsplasser innen 2022.

Jernbaneselskapet har i dag 1,3 millioner ansatte, og de 90 000 nye skal jobbe i ulike avdelinger, som togførere, teknikere eller i andre stillinger i landet som har verdens fjerde største jernbanenettverk.

Arbeidsledigheten i India lå i februar på 6,1 prosent. I 2014 lå den på 3,9, ifølge FN. Til sammenlikning ligger arbeidsledigheten i Norge på 3,8 i slutten av fjoråret.

- Vi har ikke rekruttert noen nye på to år, så vi trenger noen nye folk, sier Ashwani Lohani, styrelederen i selskapet, til Reuters.

Stor prosess

Rekrutteringsprosessen vil være den største for et statlig selskap siden Modi ble valgt til statsminister. Jernbanen er Indias største arbeidsgiver og er midt i en moderniseringsprosess. Det krever dermed folk.

Å behandle alle søknadene krever god logistikk, men styrelederen i selskapet mener de er rustet til å takle det.

Ifølge Reuters blir utvalgte søkerne tilsendt en test som er tilgjengelig på 15 språk. For å få kunne få jobben må de også gjennom en kondisjonstest der ulike krav for kvinner og menn er spesifisert. Dette må gjennomføres for å vise at de er i form til å klare den fysisk harde jobben som enkelte har.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!