Togsett i brann på Oslo S

En vogn utbrent og fem skadet. Ingen forsinkelser i togtrafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tomme togsett som sto parkert ved Oslo S begynte å brenne i halv fem-tida onsdag morgen. Vognene står parkert i et blindspor rett ved Bispegata, og det var lenge full fyr i vognene.

- En vogn er utbrent, og fem andre vogner som sto i nærheten er skadet. Det drives etterslukking i området nå, opplyser operasjonsleder Olaf Erdal ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i sekstiden.

I forbindelse med slukkingsarbeidet ble først strømmen slått av på hele sentralstasjonen, men strømmen er nå delvis slått på igjen.

- Strømmen er satt på ved de linjene som ikke er der det brenner. Togtrafikken blir derfor ikke berørt framover, sier underbrannmester Arne Berget ved Oslo brann og redningsetat til Dagbladet.no.

Det er ikke meldt om noen personskader etter brannen. Brannen skal ha blitt varslet av en forbipasserende i halv fem-tiden. 

I området skal det også ha vært noen drivstofftanker som ifølge NTB tilhører Viken Energi. Operasjonsleder Erdal opplyser at de ikke ble involvert i brannen. 

Det er foreløpig for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

- Stedet vil ikke bli undersøkt før det er blitt kaldt, sier operasjonsleder Erdal. 

SLUKKER NÅ: Brannvesenet har fått kontroll på mesteparten av flammene, etter at disse togsettene sto i full fyr tidligere onsdag morgen. Foto: Hilde Marie Tvedten
SLUKKER NÅ: Brannvesenet har fått kontroll på mesteparten av flammene, etter at disse togsettene sto i full fyr tidligere onsdag morgen. Foto: Hilde Marie Tvedten Vis mer
MYE RØYK: En stor røyksøyle opp fra brannen var godt synlig fra sentrumsområdene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer