Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Togsikkerheten under kontroll

Sikkerheten ved de svenske høyhastighetstogene er under kontroll, sier Ove Andersson i den svenske Järnvägsinspektionen. Han er ikke redd for sprekker i togenes akslinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andersson er kjent med innholdet i brevet som sjefen for det norske Statens Jernbanetilsyn, Sverre Quale, har sendt til sine nordiske kolleger. Den svenske sikkerhetseksperten sier til nyhetsbyrået TT at han ikke finner noe alarmerende i brevet.

De svenske statsbanene Statens Järnvägar (SJ) har byttet ut akslinger på personvogner i høyhastighetstog av typen X2000. Akslingene i drivenhetene - togenes «lokomotiver» - er ikke byttet ut, fordi dette vanskelig lar seg gjøre uten en større ombygging.

SJ vil nå i likhet med NSB innføre hyppigere inspeksjoner av akslingene på sine høyhastighetstogene. X2000 er i likhet med Signatur bygget av Adtranz, går i trafikk mellom Stockholm og Göteborg og har også vært prøvd mellom Stockholm og København over Øresundsforbindelsen.

(NTB)