Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togskinner ligger strødd og E134 er vasket bort

Notodden i kriseberedskap etter voldsomt regn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Notodden kommune er i kriseberedskap på grunn av flom. Deler av E134 er vasket bort, Bratsbergbanen er ødelagt, og folk er evakuert.

Natt til søndag fikk Telemark politidistrikt varsel om at flere veier har rast ut og at en rekke kommunale veier er stengt på grunn av store vannmengder etter det kraftige regnværet.

Europavei 134 er midlertidig stengt ved Høgås øst for Notodden, og også tre fylkesveier var søndag formiddag midlertidig stengt.

Statens vegvesen opplyser at deler av veibanen er vasket bort på flere steder på E134, og at det vil ta noen dager å reparere skadene. I mellomtiden er omkjøring skiltet.

Tog innstilt Regnet har ført til flom på Notodden. Jernbaneverket opplyste søndag at trafikken på Bratsbergbanen mellom Nordagutu og Notodden er innstilt. Denne banen har ikke trafikk søndager, men Jernbaneverket varsler at alle tog blir innstilt mandag.

Lokalavisen Varden skriver at innkjøringen til Notodden er fullstendig rasert.

Togskinner ligger strødd på togstasjonen, og signalanlegget har brutt sammen. Ødeleggelsene på banen er store.

Mannskaper fra Sivilforsvaret, politi og brannvesen samt ingeniører, var søndag på befaring. Ei bru ved jernbanestasjonen på Notodden har fått et stort hull på grunn av vannmengdene. Flommen oppsto da kraftig regnvær førte til at Vålabekken har gikk over sine bredder. Vannet fylte søndag opp flere gater.

Evakuert Flere kjellere i bolighus er fylt med vann og ni mennesker var søndag formiddag evakuert fra fire boliger. Ingen er skadd.

- Slik det er nå, er det heller ingen fare for liv og helse, sier rådmann Magnus Mathisen i Notodden kommune til Varden.

50 boliger var rammet av strømbrudd søndag. Enorme nedbørsmengder har ført til at det har gått en del ras flere steder i Notodden kommune.

Vannmengdene begynte søndag å trekke seg noe tilbake, men vannføringen vil fortsatt stige litt i store elver, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat.

(NTB)