Togstans både på Vestfoldbanen og Gjøvikbanen

Finn andre måter å reise på!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestfoldbanen er stengt på grunn av skinnebrudd og reisende bes finne andre reisemåter på egen hånd. Også på Gjøvikbanen er det store problemer etter at jordmasser ble vasket ut torsdag kveld.

Vestfoldbanen er stengt ved Oklungen. Skinnebruddet fører til at en rekke tog blir innstilt helt eller delvis i begge regninger. Når trafikken kan gjenopptas er fredag morgen for tidlig å si, opplyser vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i NSB i en pressemelding.

NSB forsøker å få på plass alternativ transport til de reisende, men har store problemer med å klare å ordne transport til alle. Jernbaneverket anbefaler derfor de reisende så langt det er mulig å ordne seg med transport i egen regi.

Gjøvikbanen ble stengt mellom Jaren og Gjøvik etter at jordmasser ble vasket ut under jernbanesporet ved Breiskallen, nær Nygard stasjon torsdag kveld. Banen ble stengt i 20-tiden og arbeidet med å utbedre skadene er foreløpig stanset.

Utbedringsarbeidet vil av sikkerhetsmessige årsaker ikke bli gjenopptatt før geologer og geoteknikere har undersøkt grunnforholdene på bruddstedet.

I påvente av at trafikken kan gjenopptas, må passasjerer på Gjøvikbanen fraktes med buss på strekningen mellom Jaren og Gjøvik.

NTB

TOGSTANS: Du må finne andre reisemåter hvis du hadde planer om å reise med Gjøvik- eller Vestfoldbanen i dag. Arkivfoto: Scanpix
TOGSTANS: Du må finne andre reisemåter hvis du hadde planer om å reise med Gjøvik- eller Vestfoldbanen i dag. Arkivfoto: Scanpix Vis mer
Togstans både på Vestfoldbanen og Gjøvikbanen