Togstans rammer tusener på Østfoldbanen

En time for seint på jobb i Oslo.

 TOGKORK:  Et tog som fikk totalstopp på Rosenholm mellom Kolbotn og Hilmlia ved 06-tiden i dag har ført til at mange tusen mennesker har kommet for seint på jobb i Oslo i dag. Dette toget til Jaren hadde ikke problemer. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX.
TOGKORK: Et tog som fikk totalstopp på Rosenholm mellom Kolbotn og Hilmlia ved 06-tiden i dag har ført til at mange tusen mennesker har kommet for seint på jobb i Oslo i dag. Dette toget til Jaren hadde ikke problemer. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tusener av morgenpendlere som er avhengige av Østfoldbanen kommer en time for seint på jobb i dag. Problemene startet allerede ved 06-tiden nær Holmlia, og ved 08.30-tiden hadde NSB fortsatt bare ett spor å kjøre på i de travelste timene på døgnet.

- Dette er ikke noen spesielt god start på uka verken for passasjerene eller oss, medgir informasjonssjef Åge-Pettern Lundeby i NSB over for Dagbladet.

Først var det et tog på vei mot Oslo S. som fikk stopp på grunn av tekniske problemer på Rosenholm - første stasjon etter Kolbotn. Og seinere ble det problemer med signalanlegget mellom Rosenholm og Ljan.

Vinterkulde - Forsinkelsene kunne blitt enda større om toget skulle vært tauet bort på denne tiden av døgnet, sier Lundeby.

Han vet ikke om problemene har noen sammenheng med vinterkulde.

- Jeg har ikke fått melding om noen større problemer med trafikken andre steder i landet i morges, sier Lundeby.