Togstasjoner i København gjenåpnet etter melding om maskerte menn

Én person innbrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nørreport og Østerport stasjon er gjenåpnet for trafikk etter at politiet i København har ferdig etterforsket «mistenkelige forhold» ved stasjonene, melder togselskapet DSB.

Rundt 20-tiden fikk politiet i København melding om at en person hadde observert tre maskerte menn med på Nørreport stasjon. Politiets beredskapstropp rykket ut for å sjekke ut meldingene, men halv ti ble situasjonen avblåst.

Det danske nyhetsbyrået Ritzau har opplysninger om at politiet har fått tak i mennene og brakt en av dem inn til avhør etter at han ikke klarte å legitimere seg.

- Vi har fått en anmeldelse om et mistenkelig forhold. Mer kan vi ikke opplyse på nåværende tidspunkt, sa Jesper Eriksen i København-politiet til Politiken.

Ifølge avisa skal det ha sirkulert en kjede-SMS hvor det framgikk at «det går rykter om terror ved Nørreport i kveld». Eriksen avviser imdlertid at politiets arbeid på Nørreport har noe med sms-en å gjøre.

- Det er ingen sammenheng med det som skjer nå, og vi ville ha håndtert situasjonen på akkurat samme måte hvis sms-en ikke hadde vært i omløp, sa han til Politiken.