Togstreik i morgen

Tusener av togpassasjerer over hele landet får i morgen lide under en timelang politisk streik mot Stortingets jernbanebudsjett for neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NSB må vente enda et år på mer krengetog-penger. Og passasjerene må atter en gang vente lenge på toget, når de to LO-forbundene Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmandsforbun d gjennomfører en timelang politisk streik mellom 9.00 og 10.00 i morgen. Tog som er underveis når streiken starter vil kjøre til nærmeste stasjon og bli stående der til streiken er over.

- Med sitt kompromiss med Høyre og Fremskrittspartiet har sentrumspartiene foretatt det største politiske krumspring i norsk jernbanehistorie. Dette fører både NSB BA. Jernbaneverket og det reisende publikum bak lyset, mener leder Ove Dalsheim i Norsk Jernbaneforbund.

- Det er ikke bare på egne, men også på publikums vegne vi ønsker å understreke det politiske sviket sentrumspartiene nå står for. Mens sentrumspartiene i juni var med på å sikre flertall i Stortinget for en bevilgning på 1,6 milliarder over fire år til satsing på krengetog, avspises vi med 73 millioner neste år, legger forbundsleder Øystein Akselsen i Norsk Lokomotivmannsforbund til.

Administrerende direktør Osmund Ueland i NSB sier i en pressemelding at han beklager aksjonen, særlig med tanke på konsekvensene for NSBs kunder.

(NTB)