Togstreiken: stopp på Østfoldbanen fra lørdag

Opptrapping: 118 lokførere i streik fra helgen.

OPPTRAPPING AV LOKFØRERSTREIKEN: Alle lokaltog på Østfoldbanen blir innstilt fra lørdag. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
OPPTRAPPING AV LOKFØRERSTREIKEN: Alle lokaltog på Østfoldbanen blir innstilt fra lørdag. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle lokaltog på Østfoldbanen blir innstilt fra lørdag, bekrefter NSB. Da vil totalt 118 lokførere være tatt ut i streik.

Rundt 20 000 daglige passasjerer på Østfoldbanen blir rammet. I tillegg vil det bli innstillinger på lokaltogene i Bergensområdet, og enkelte nattog mellom Oslo og Bergen innstilles.

- Vi beklager veldig for dem som blir rammet. De passasjerene som ikke kommer med toget må finne løsninger på egen hånd, sier konsernsjef i NSB, Geir Isaksen, til NTB.

Siden innstillingene skyldes streik, kan ikke NSB sette inn busser for å erstatte togene.

Streiken i Lokomotivmannsforbundet startet torsdag etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter, som representerer henholdsvis Norsk Lokomotivmannsforbund og NSB, brøt sammen.

Partene er uenige om hvordan det skal settes krav til lokførerutdanningen.

Til sammen er 118 lokførere i streik fra lørdag: 33 i Moss, 29 i Ski, 28 i Lillestrøm, 19 i Oslo, 7 i Bergen, 1 i Trondheim og 1 i Kristiansand.

(NTB).

Fakta om pågående streiker

* Sykehusstreiken: Akademikerne gikk ut i streik 7. september da meklingen med Spekter ikke førte fram. Blant de streikende er det leger, ingeniører, økonomer, jurister og samfunnsvitere. Streiken er trappet opp flere ganger. Fra mandag er 595 medlemmer ved 15 sykehus i streik. Torsdag trappes streiken opp med 13 ledere ved Oslo universitetssykehus.

* Oljeservicestreiken: 335 ansatte i oljeservicebedrifter er i streik etter at meklingen mellom fagforeningen Industri Energi og Norsk olje og gass ikke førte fram 21. september.

* Energistreiken: 502 arbeidstakere i 30 energibedrifter er i streik, fordi meklingen mellom EL og IT forbundet, Fagforbundet, Delta og Parat og KS Bedrift brøt sammen 22. september.

* Lokførerstreiken: 71 arbeidstakere i Norsk Lokomotivmannsforbund, de fleste av dem i Oslo, Lillestrøm og Ski, er i streik etter at det ikke ble enighet i meklingen mellom LO Stat og Spekter 28. september. Medlemmene arbeider i NSB og NSB-eide CargoNet. Streiken trappes opp med fem lokførere i CargoNet fra onsdag 5. oktober. Fra lørdag 8. oktober vil ialt 118 lokførere være tatt ut i streik.

(Kilder: Riksmekleren, NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer