Togtrafikk torsdag

Først torsdag vil de første togene slippe gjennom Lillestrøm stasjon, over en uke etter togbrannen som stengte stasjonen og tømte Lillestrøm sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jernbaneverket tar sikte på å slippe gjennom flytoget, mellomdistansetog til Hamar og Lillehammer, og kanskje også ekspresstog til Trondheim på torsdag.

- I første omgang tar vi sikte på å få klar sporene 1 til 4 og åpne for kjøring med redusert fart gjennom stasjonsområdet. Når vi ser hvordan dette går, kan vi muligens begynne å kjøre lokaltog fram til Lillestrøm og natt. Her kan det bli aktuelt for lokaltogpassasjerer som skal videre å bytte tog, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket Øst til NTB.

Lillestrøm stasjon er fortsatt sperret for publikum, og både politiet og flere undersøkelseskommisjoner sikrer tekniske spor og bevis på stedet. NSB har fått tillatelse til å begynne opprydding på stasjonen, men det er i følge jernbaneverket ikke aktuelt å fjerne lokomotivet eller de skadde vognene før i morgen. Og jernbaneverket vil ikke garantere at det blir trafikk torsdag.

- Det er fortsatt skjær i sjøen. Det er helt avgjørende at det ikke har oppstått noen feil ved signalanlegget. Returstrøm fra anlegget går under sporene, og det er problemer med å komme til for å se om kablene er vannskadd, sier Bakken.