Togtrafikken er i gang igjen etter gravemaskinuhell

Men det vil fortsatt være litt forsinkelser utover ettermiddagen.

INNSTILLINGER: Togpassasjerene må smøre seg med tålmodighet i ettermiddag. Togene er imidlertid forventet å gå som normalt fra cirka klokken 18. I mellomtiden henvises passasjerene til alternativ transport. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
INNSTILLINGER: Togpassasjerene må smøre seg med tålmodighet i ettermiddag. Togene er imidlertid forventet å gå som normalt fra cirka klokken 18. I mellomtiden henvises passasjerene til alternativ transport. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Togtrafikken på Drammensbanen ble stanset etter et uhell ved Sandvika stasjon i Bærum.

- Klokken 12 i dag kom en gravemaskin borti en stolpe som kjøreledningene henger i. Vi ble derfor nødt til å stanse togtrafikken. Vi holder på å rette det opp igjen, sier informasjonssjef Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket til Dagbladet.

Rett før klokken 15.30 ble imidlertid problemet løst, og togtrafikken er ventet å gå som normalt innen kort tid.

- Det tar en times tid for å få kjørt inn togtrafikken igjen. For de som skal reise akkurat nå, vil noen bli transportert med buss, mens andre reiser med et forsinket tog. Innen klokka 17 er noen får buss, noen får et forsinket tog, innen klokka fem er de nok i rute, sier Skarpen til Dagbladet klokken 15.50.

Alle avganger med Flytoget mellom Drammen og Oslo, samt flere Intercity-tog og lokaltog på strekningen var tidligere  innstilt. Det ble satt opp alternativ transport for de reisende.

- Det vil være forsinkelser og enkelte innstillinger. Vi jobber med å skaffe nok transport til de reisende, sier Åge Christoffer Lundbu i NSB til Dagbladet.

Jernbaneverket sier at selv om problemet nå er løst, så vil det ta litt tid å få alt til å gå som normalt igjen.

- Det tar litt tid å få togene på plass der de skal være. Antakeligvis vil man måtte påberegne en time ekstra før ting går normalt igjen, sier Skarpen.