Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togtrafikken i gang igjen på Oslo S. - passasjerer må påregne forsinkelser

En jordingsfeil hindret Bane Nor i å gi grønt lys. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Klokka 21.04 melder Bane Nor at togtrafikken er i gang igjen fra Oslo S., men at forsinkelser må påregnes.

- Togtrafikken sto jo en stund, feilen ble oppdaget rett før klokka 20.30. Trafikken ble satt i gang igjen like etter klokka 21.00, så man må regne med at det vil være forsinkelser ut kvelden. Nøyaktig hvor store forsinkelsene er må man sjekke med Flytoget og NSB, sier pressevakt Hilde Marie Braaten i Bane Nor til Dagbladet.

NTB meldte tidligere i kveld at en feil hindret Bane Nor i å gi grønt lys til togene fra Oslo S, og stasjonen var stengt for trafikk.

- Oslo-tunnelen er blokkert fordi tog har måttet stoppe der, og all trafikk til og fra Oslo S. står. Det er en jordingsfeil i tunnelen som forårsaker problemene. Den slo ut ca. klokka 20.20 slik at signalsystemet ikke virker, sa pressevakt Hilde Marie Braaten i Bane Nor (tidligere Jernbaneverket), til Dagbladet ved 21-tida, før feilen var fikset.

Hun satt selv på et tog som ble stoppet på Gjøvikbanen mellom Oslo S. og Romeriksporten.

Ifølge NSB er årsaken problemer med strømtilførselen. De opplyser om følgende endringer:

  • Linje L2: Busspendel mellom Oslo S og Hauketo, Linje L21: Busspendel mellom Oslo S og Ås, Linje L22: Busspendel mellom Oslo S og Ski, Linje L1, L2, L12, L13, L14, L21, L22, R10 og R11: Vi henviser til T-bane linje 1,2 og 4 mellom Bryn (Brynseng) og Nationaltheatret, og Ruter buss 31 mellom Oslo S og Skøyen.
  • Linje L3 og R30: Vi henviser til T-bane linje 4 og 5 mellom Oslo S og (Jernbanetorget) og Grefsen (Storo).
  • Øvrige regiontog erstattes med buss.
Hele Norges coronakart