Grafikk: NYHETSGRAFIKK.NO
Grafikk: NYHETSGRAFIKK.NOVis mer

Togtrafikken på Østlandet lammes i en måned

Mest omfattende stans noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Fra klokken 13 lørdag er det stopp i all togtrafikk mellom Oslo S og Spikkestad, Gulskogen og Holmestrand. Årsaken er opprustningsarbeid som skal utføres på strekningen. Dette er den mest omfattende togstansen i østlandsområdet noensinne. Det største arbeidet skal utføres i Oslotunnelen og busser vil gå som erstatning for tog frem til 9. august.

Mulige forsinkelser Det er over 1000 forskjellige operasjoner som skal utføres på linja, og busser vil bli satt i trafikk for å erstatte togene på strekningen. Informasjonsrådgiver i Jernbaneverket, Torgald Sørli, forteller det kan skje forsinkelser de første dagene.

- Vi har gjort dette nettopp i juli for å unngå at flest mulig pendlere rammes. Men vi regner med at det vil det bli få forsinkelser når dette kommer skikkelig i gang, forteller Sørli.

Busser vil også gå for flytoget til Oslo S, så skal du ut og fly, kan det være greit å ta visse forholdsregler.

- Kan ikke bli verre Dag Sverre Lundh var del av pendlerdelegasjonen Vestfoldpendlerne, som i vinter deltok på møter med Jernbaneverket og NSB for å forbedre rettighetene til frustrerte pendlere. Han tar imot oppgraderingen med åpne armer.

Grafikk: NYHETSGRAFIKK.NO
Grafikk: NYHETSGRAFIKK.NO Vis mer

- Det kan ikke bli verre enn hva det har vært til nå, så det er grunnleggende fint at det endelig skjer noe.

Signalfeil skal bort Flere av operasjonene som skal gjøres, vil være med å bedre problemene som stadig dukket opp i vinter. Torgald Sørlie sier han håper pendlerne går en roligere vinter i møte.

- Det skal blant annet installeres nye akseltellere, som forhåpentligvis vil forhindre signalfeil. Det skal også installeres nye sporvekslere og en ny type kjøreledning som ikke kan rives ned, forteller han.

Arbeidet er en del av Prosjekt Stor-Oslo som skal fornye jernbanen gjennom Oslo. Alt arbeid er planlagt ferdig i desember 2012 og har en prislapp på to milliarder kroner.

ANLEGGSOMRÅDE: Nye skinner skal legges, og store deler av skinnegangen i østlandsområdet blir stengt. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
ANLEGGSOMRÅDE: Nye skinner skal legges, og store deler av skinnegangen i østlandsområdet blir stengt. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer
Grafikk: NYHETSGRAFIKK.NO
Grafikk: NYHETSGRAFIKK.NO Vis mer