Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togtrafikken til Gardermoen oppe igjen etter to timers forsinkelser

Full stopp i Romeriksporten i travle morgentimer.

KOMMER IKKE TIL GARDERMOEN:  Både Flytoget og NSB som skulle vært til Gardermoen i morgentimene fredag kommer ikke ut fra Oslo S. på grunn av signalproblemer og full stopp i Romeriksporten siden klokka 07. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
KOMMER IKKE TIL GARDERMOEN:  Både Flytoget og NSB som skulle vært til Gardermoen i morgentimene fredag kommer ikke ut fra Oslo S. på grunn av signalproblemer og full stopp i Romeriksporten siden klokka 07. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Romeriksporten er åpen igjen. Det må fortsatt beregnes noen forsinkelser opplyser Bane NOR (tidligere Jernbaneverket) ved 09.30-tiden

(Dagbladet): Jernbanetunnelen Romeriksporten har vært stengt siden kl. 07.00 fredag på grunn av signalproblemer.

Det betyr at både Flytoget og NSB kjører sine flyplasstog på den «gamle» hovedlinjen mellom Oslo S. og Lillestrøm.

- For Flytogets del betyr det at vi bare har avgang hvert 20. minutt istedenfor hvert 10. minutt. Det tar også noen minutter lengre tid å kjøre hovedlinjen enn gjennom Romeriksporten, så publikum bør følge togtider nøye opp mot flyavgang, sier kommunikasjonssjef Lena Nesteby i Flytoget til Dagbladet ved 08.45-tiden.

- Vi kjører stort sett som normalt, men med noen forsinkelser på grunn av omleggingen. På de fleste avgangene fra Oslo S. til Gardermoen dreier det seg bare om noen få minutter. Men vi har opptil 20 minutters forsinkelser på enkelte, så publikum bør følge godt med på rutetidene, sier pressevakt Liv Eggebø i NSB til Dagbladet ved 08.30-tiden.

NSB: inntil 20 minutter

- Våre folk jobber for å løse problemene, men ennå har vi ikke oversikt over togtrafikken der kan settes i gang igjen. Derfor må alle som skal fly ut fra Gardermoen finne andre løsninger for å komme til flyplassen, sier pressevakt Linda Theres Trondsen i Bane NOR (tidligere Jernbaneverket) til Dagbladet klokka 08.

Foreløpig har ikke stansen i tunnelen mellom Gardermoen og Oslo S. forplantet seg til forsinkelser i togtrafikken forøvrig.