Togtrafikken tilbake til det normale

Alle linjer bortsett fra østre linje mellom Ski og Askim ble i kveld åpen for trafikk igjen etter at nesten alle toglinjene i Sør-Norge tidligere i dag var innstilt på grunn av uværet natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Togtrafikken går stort sett som normalt. Fra søndag er regner vi med at togtrafikken vil gå som normalt igjen, sier kommunikasjonsdirektør Audun Tjomsland i NSB til NTB.

På grunn av uværet som feide over store deler av Sør-Norge natt til lørdag var det meste av togtrafikken sør for Trondheim innstilt lørdag formiddag.

Den eneste togstrekningen som gikk tilnærmet normalt da trafikken ble satt i gang lørdag morgen, var flytoget, men det kjørte med redusert hastighet på grunn av faren for fremmedlegemer i sporet. Ved 8-tiden ble trafikken mellom Lillehammer og Skien gjenopptatt.

Ryddet bane

Mannskaper fra Jernbaneverket jobbet hele lørdag med å rydde skinneganger for nedblåste trær. Lørdag ettermiddag var dette arbeidet ferdig.

- I tillegg til at det blåste trær over skinnegangen har vi også hatt problemer med kjøreledningen mellom Oslo og Lillehammer. Nord for Lillehammer har vi fremdeles problemer, men banen er nå ryddet for trær, sier informasjonssjef Øystein Grue.

Lørdag ettermiddag var også den ene linjen mellom Norge og Sverige åpnet igjen etter å ha vært stengt på grunn av strømbrudd på svensk side. Linjen mellom Oslo og Göteborg var fremdeles stengt.

Uten strøm og telefon

Mange tusen husstander i Trøndelag og på Østlandet har vært uten strøm og telefon etter uværet. Østfold, Hedmark og deler av Romerike er hardest rammet.

Politiet hadde lørdag morgen ikke fått melding om noen alvorlige ulykker, til tross for utallige meldinger om nedblåste trær, inkludert juletrær.

(NTB)

TOGENE KJØRER IGJEN:</B> Uværet i natt skapte store problemer for togtrafikken i dag tidlig.