Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togtrøbbel etter tunnelbrann på Bergensbanen: - Mange som har måttet vente lenge

Anbefaler reisende å finne alternativ transport i morgen.

TRØBBEL: En tunnelbrann på Bergensbanen førte lørdag til at mange passasjerer ble stående lenge på Voss stasjon. Arkivfoto: Thomas Brun / NTB scanpix
TRØBBEL: En tunnelbrann på Bergensbanen førte lørdag til at mange passasjerer ble stående lenge på Voss stasjon. Arkivfoto: Thomas Brun / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til lørdag brant det i en tunnel på Trangereid på Bergensbanen, noe som fører til full stans på for alle tog mellom Voss og Bergen.

Trøbbel med alternativ transport

Dermed har det hopet seg opp med passasjerer som ikke kommer dit de skal til den tiden de skal, spesielt på Voss stasjon, skriver VG.

- Det har vært mange forsinkelser, men jo lenger utover dagen vi har kommet jo bedre har det blitt, sier pressevakt for NSB, Håkon Myhre til Dagbladet.

En tilleggsutfordring for NSB er at sykkelrittet mellom Bergen og Voss også arrangeres i dag. Dermed er mange av bussene NSB bruker i nødstilfeller bundet opp mot det.

Det har gitt problemer for NSB i dag, som har hatt problemer med å finne alternativ transport til de reisende.

- Det er mange som har måttet vente en stund, spesielt i og rundt Voss stasjon, sier Myhre.

- Alternativ transport

Togene mellom Oslo og Bergen går til Voss. Tunnelbrannen rammer likevel i særlig grad lokaltogene mellom Voss og Bergen

NSB satser på å få avgårde alle passasjerer på Voss stasjon etterhvert, men dersom du skal ut å reise i morgen har de en oppfordring.

- Hvis man har mulighet så anbefales det å finne andre reisealternativer i morgen, sier Myhre.

- Jeg har full forståelse for at de reisende som synes dette er frustrerende. Dette er en hendelse ingen rår over, og vi i NSB gjør så godt vi kan.

Togstrekningen mellom Arna og Trengereid på Bergensbanen åpner sannsynligvis ikke igjen før søndag, skriver NTB.

Det var en kjøreledning som tok fyr, og vaktkommandør i brannvesenet Arne Corneliussen sier til Bergens Tidende at den trolig satt fyr på isolasjonsmatter i tunnelen.

Hele Norges coronakart