Toguhellet får ingen konsekvenser

GARDERMOEN (Dagbladet): 16 togsett er på vei til Lodalen for sikkerhetssjekk etter røykutvikling i et flytog i dag morges. Men kontrollen får ingen konsekvenser for togavgangene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Uhellet skjedde på grunn av et strømoverslag i en høyspentledning. En sikring koblet ut og førte til varmeutvikling i en kabel. Alle forsinkelser på flyvninger fra den nye hovedflyplassen, har holdt seg under den magiske 15-minuttergrensen, ble det opplyst på en pressekonferanse i formiddag. Men flyplassdirektør Bjørn Sund var likevel ikke selvtilfreds.

- Vi kan ikke slå oss på brystet og si at vi greide det. Det gjenstår ennå mange timer før vi kan puste lettet ut, sa Sund. Han ga imidlertid journalistene en gratis overskrift: En god start.

NSB Gardermobanen hadde 80 prosent belegg på avgangene i dag. - Det er mer enn vi har turt å håpe på, ble det sagt.

Den lange ventetiden foran passkontrollen i går kveld ble forklart med for dårlig politibemanning. Antall tjenestemenn er nå økt, forsikrer flyplassledelsen.

Verken datasystem, bagasjehåndtering eller flyavganger ser ut til å bekymre flyplassledelsen i øyeblikket. Direktør Bjørn Sund i Oslo Lufthavn AS mener personalet har fått god grunnopplæring i datasystemet, men venter ikke full informasjonsteknologisk uttelling før etter én til to måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer