Toguhellet får ingen konsekvenser

GARDERMOEN (Dagbladet): 16 togsett er på vei til Lodalen for sikkerhetssjekk etter røykutvikling i et flytog i dag morges. Men kontrollen får ingen konsekvenser for togavgangene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uhellet skjedde på grunn av et strømoverslag i en høyspentledning. En sikring koblet ut og førte til varmeutvikling i en kabel. Alle forsinkelser på flyvninger fra den nye hovedflyplassen, har holdt seg under den magiske 15-minuttergrensen, ble det opplyst på en pressekonferanse i formiddag. Men flyplassdirektør Bjørn Sund var likevel ikke selvtilfreds.

- Vi kan ikke slå oss på brystet og si at vi greide det. Det gjenstår ennå mange timer før vi kan puste lettet ut, sa Sund. Han ga imidlertid journalistene en gratis overskrift: En god start.

NSB Gardermobanen hadde 80 prosent belegg på avgangene i dag. - Det er mer enn vi har turt å håpe på, ble det sagt.

Den lange ventetiden foran passkontrollen i går kveld ble forklart med for dårlig politibemanning. Antall tjenestemenn er nå økt, forsikrer flyplassledelsen.

Verken datasystem, bagasjehåndtering eller flyavganger ser ut til å bekymre flyplassledelsen i øyeblikket. Direktør Bjørn Sund i Oslo Lufthavn AS mener personalet har fått god grunnopplæring i datasystemet, men venter ikke full informasjonsteknologisk uttelling før etter én til to måneder.