Togulykke krevde ti menneskeliv i Tyskland

I tillegg er 20 alvorlig skadd etter at en passasjertog kolliderte med et godstog.

TO OMKOMNE:  Et passasjertog kolliderte med et godstog ved Hodorf, rundt 190 kilometer vest for Berlin rett over midnatt i natt. Foto:  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN/SCANPIX
TO OMKOMNE: Et passasjertog kolliderte med et godstog ved Hodorf, rundt 190 kilometer vest for Berlin rett over midnatt i natt. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti mennesker omkom da to tog kolliderte i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt lørdag kveld.

I tillegg ble opptil 20 mennesker alvorlig skadd, ifølge kilder i politi og brannvesen, mens rundt 20 andre fikk lettere skader.

Sporet av
Ulykken skjedde da et passasjertog kolliderte med et godstog ved Hordorf i nærheten av byen Oschersleben. Passasjertoget sporet av og ble liggende på siden etter sammenstøtet.

Over 150 brannmenn, politifolk og redningsarbeidere ble sendt til ulykkesstedet for å delta i arbeidet der. Til sammen 40 mennesker ble fraktet til sykehus med ulike typer skader. Passasjertoget, kjent som HarzElbeExpress (HEX), var på vei fra Magdeburg til Halberstadt. Trafikken ble stanset etter ulykken, og det ble satt inn busser for å frakte passasjerer på strekningen.

Ukjent årsak
Begge togene tilhørte private selskaper. Det var plass til rundt hundre personer på passasjertoget, som ifølge DPA hadde om lag 50 personer om bord da ulykken skjedde. Årsaken til at togene kolliderte, er foreløpig ikke kjent, men det var enkeltspor på strekningen. Ifølge hjemmesidene til HEX var det planlagt vedlikehold av skinnegangen natt til søndag.

Ulykkene er en av de verste i Tyskland i senere år. I 2009 omkom seks personer i en togkollisjon nær Schrozberg sørvest i landet. I 2006 mistet 23 mennesker livet da et hurtigtog kjørte inn i et inspeksjonskjøretøy i Lathen nordvest i Tyskland.

(NTB)