Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok 100 kroner fra full mann. 47 år etter gjorde tyven opp for seg på denne måten

- Jeg ble rørt da jeg leste brevet, sier biskopen i Nord-Hålogaland.

 ANGRET:  Biskop Olav Øygard mottok et noe spesielt brev i postkassa si i Tromsø for rundt tre uker siden .Her kan brevet leses i sin helhet. Foto: Kirkens Bymisjon Tromsø
ANGRET: Biskop Olav Øygard mottok et noe spesielt brev i postkassa si i Tromsø for rundt tre uker siden .Her kan brevet leses i sin helhet. Foto: Kirkens Bymisjon Tromsø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «For ca 47 år siden gjorde jeg noe som har vært i mine tanker med jevne mellomrom.»

Slik innledes det noe spesielle brevet som biskop Olav Øygard fant i postkassa for rundt tre uker siden.

Ga 4000 kroner I brevet, som først ble omtalt av Nordlys, står det at den anonyme avsenderen for 47 år siden tok 100 kroner fra en beruset eldre mann som hadde sovnet i Tromsø. Det har plaget vedkommende siden.

«Jeg var 14-15 år den gangen. Ikke for at det var en unnskyldning på grunn av min unge alder, men jeg ønsker å gjøre noe med det i dag», står det i brevet.

Forfatteren skriver videre at han ikke kjenner til hvem mannen var, og at han derfor ønsker å gi pengene til Kirkens Bymisjon eller en annen forening som jobber for trengende i Tromsø.

- Jeg ble rørt da jeg leste brevet. Her har vi en person som har gjort noe galt, og 47 år etter funnet en måte å gjøre opp for det på, sier Olav Øygard til Dagbladet.

Øygard vet ikke hvem avsenderen er, men håper at vedkommende har funnet fred med seg selv.

Rørt biskop I løpet av sin fartstid i kirken har han ikke opplevd noe lignende.

- Jeg har aldri fått et slikt brev i posten før. Det er rørende at noen har valgt å gjøre dette etter så lang tid, sier biskopen til Dagbladet.

Han er glad for at kirken kan fylle en slik rolle den har gjort i dette tilfellet.

- Kirken skal både være en arena for forsoning mellom mennesker og Gud, og mennesker imellom. Det er det personen som sendte brevet har forsøkt å få til, sier Øygard, som ble utnevnt til stillingen sin i september i fjor etter å ha vært prost i Alta prosti.

Kommer godt med Fredag overleverte han gaven til Kirkens Bymisjon i Tromsø, som omtalte gaven på sine hjemmesider. De forsikrer om at pengene har kommet fram til riktig plass.

- Vi skal kjøpe noe ekstra godt til de som strever med rus og de som vil feire julaften med oss i kjelleren på Bymisjonen, står det på Facebook-siden til Tromsø-organisasjonen.

 RØRT:  - Jeg ble rørt da jeg leste brevet. Her har vi en person som har gjort noe galt, og 47 år etter funnet en måte å gjøre opp for det på, sier Olav Øygard til Dagbladet. 
Foto: Astrid Thue Hanssen/Den norske kirke / NTB scanpix
RØRT: - Jeg ble rørt da jeg leste brevet. Her har vi en person som har gjort noe galt, og 47 år etter funnet en måte å gjøre opp for det på, sier Olav Øygard til Dagbladet. Foto: Astrid Thue Hanssen/Den norske kirke / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media