Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok 17 førerkort

17 førerkort ble beslaglagt på norske veier i helga - alle på grunn av høy hastighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den verste råkjøringa fant sted på E6 ved Biri i Oppland. Der ble en bilist målt i 145 km/t i en eldgammel Ford Escort.

- Det ble nok siste reis for den bilen. Nå får både holken og sjåføren permisjon fra veien, sier politioverbetjent Jan Guttormsen ved utrykningspolitiet til Dagbladet.

Storkontroll

Utrykningspolitiet har hatt store organiserte farts- og promillekontroller over hele landet i helga. Veistrekninger med mye råkjøring har vært prioritert. De 17 førerkortene ble beslaglagt i Oppland, Hedmark og Finnmark.

- Mange kjører fort, men det har vært få alvorlige ulykker. Vi tror medieoppmerksomheten etter ulykkeshelga for to uker siden har en effekt. Folk tenker seg om og kjører forsiktigere, sier Guttormsen.

Klemt fast

Men helt uten alvorlige ulykker var helga ikke. Tilstanden var i går kveld kritisk og uavklart for en alvorlig skadd mann på Ullevål sykehus. 48-åringen satt i en personbil som kjørte utfor riksvei 2 ved Rasta sør for Kongsvinger. Bilen kom i svært høy hastighet, traff en kantstein og fløy 10 meter opp i lufta.

- Bilen traff en bergknaus i 10 meters høyde før den landet oppå mannen som var blitt slynget ut. Den andre personen i bilen viste utagerende atferd og var ikke edru da politiet ankom ulykkesstedet. Han sitter nå i arresten, sier sambandsoperatør Kjartan Waage ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet. Det er mistanke om promillekjøring, men politiet vet ennå ikke hvem av de to som satt bak rattet.

Mannen som satt fastklemt under vraket, ble sendt til Ullevål universitetssykehus med knusningsskader i hode, ansikt og bryst og omfattende bukskader. Situasjonen var uavklart ved 22-tida i går kveld.

Tørste hedmarkinger

Politiet i Kongsvinger hadde i tillegg fire promillekjøringer på 12 timer i går. Julistatistikken er skremmende så langt.

- Hittil denne måneden har publikum tipset Hedmark politidistrikt om 72 promillekjøringer. Vi har rukket å ta 40 av dem - alle utenom ordinære kontroller. Dette er mye mer enn normalt, sier Waage.

FORNØYD: - Vi tror medieoppmerksomheten etter ulykkeshelga for to uker siden har en effekt. Folk tenker seg om og kjører forsiktigere, sier Guttormsen.