Tok 30 millioner fra klientkonto

Da panikken tok Torgeir Stensrud og Trond Kristoffersen, tappet de klientkontoen i Finance Credit for ca. 30 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Revisor Helge Østvolds innberetning forteller om to desperate parhester som den siste måneden forsynte seg med klientenes penger for å dekke reiseregninger og investere i sine selskaper. Her framgår det at Torgeir Stensrud i løpet av de to siste ukene i oktober 2002 tok ut til sammen 675000 kroner fra klientkontoen for å betale sine reiseregninger.

- Pengene ble overført fra klientkonto til driftskonto. Derfra gikk pengene til det jeg vil kalle spektakulære forhold, det vil si privat forbruk, sa bo-styrer Leif Gunnar Madsen i Oslo tingrett i går.

Madsen opplyste at ca 30 millioner kroner var overført fra klientenes konto til Stensrud og Kristoffersens driftskonto.

Stensruds forsvarer Thomas Klevenberg mener reiseregninger for 675000 ikke var så oppsiktsvekkende, bl.a. fordi Stensrud alltid reiste på business class.

- Han hadde nærmere 250 reisedager i året og brukte bare et kredittkort. Dette er utlegg for en lengre periode enn anført i media tidligere, sier Klevenberg.

«Renter iht. avtale»

Av kontoutskriftene i dagene før arrestasjonen av de to Finance Credit-gründerne 16. november 2002, framgår det at begge forsynte seg med klientpenger. Den mest aktive var ifølge dette materialet Torgeir Stensrud, som tok over fire millioner kroner fra klientene for å kjøpe seg inn i Trondheim-selskapet Credit 1.

- Jeg kjente overhodet ikke til dette, var Trond Kristoffersens kommentar i går.

Men også han tok for seg av klientmidler. 10. oktober ble det overført en million til Kris Invest under betegnelsen «renter iht. avtale». Stensrud overførte også 395000 kroner til Aktiv Eiendomsmegling i forbindelse med kjøp av leilighet til sin sønn. Denne transaksjonen ble seinere omstøtt av bostyret.

- Verdiene luft

- Det er ikke rart at små firmaer som var klienter, ble forbannet over slike forhold som her ble avdekket, sa Madsen.

Bostyret har dokumentert at Finance Credit ikke hadde likviditet til å betale sine låneforpliktelser siden tidlig i 2001. Og at selskapet måtte hatt en omsetning på minst 3,3 milliarder for å dekke inn et tap på 100 millioner kroner.

- Det siste forutsetter at selskapet ikke hadde lån og administrasjonskostnader, men her var jo all virksomhet basert på lån. Her var ingen friske penger. De såkalte verdiene i datterselskapene som ble brukt for å ta opp nye lån, inneholdt bare luft. Det måtte bli full stopp før eller seinere, sa Madsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer