Tok avskjed med dattera

Den nasjonalistiske og ytterliggående ideologen Aleksandr Dugin og kona var til stede da drepte Darja Dugina ble stedt til hvile i Moskva.

TOK AVSKJED: Den ytterliggående ideologen Aleksandr Dugin tok avskjed med dattera Darja Dugin, som ble drept i en bilbombeeksplosjon. Foto: Dmitry Serebryakov / AFP / NTB
TOK AVSKJED: Den ytterliggående ideologen Aleksandr Dugin tok avskjed med dattera Darja Dugin, som ble drept i en bilbombeeksplosjon. Foto: Dmitry Serebryakov / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag formiddag deltok flere hundre personer på en minneseremoni for drepte Darja Dugina (29) i TV-tårnet Ostankino Moskva, Russlands hovedstad. Til stede var Duginas far, den kjente russiske ideologen Aleksandr Dugin.

Bilder fra minneseremonien viser en svartkledd Dugin bøyd over kista, under et stort portrettbilde av Dugina. Ifølge nyhetsbyrået AFP, sa Dugin følgende i begynnelsen av seremonien:

- Hun døde for folket, for Russland og for fronten. Fronten er her, sa Dugin i begynnelsen av minneseremonien.

Foto: Dmitry Serebryakov / AFP / NTB
Foto: Dmitry Serebryakov / AFP / NTB Vis mer

Putins beskjed

Dugina jobbet for statlige russiske medier inntil hun ble drept i en bilbombeeksplosjon utenfor Moskva lørdag kveld. Av Russland-president Vladimir Putin omtales hun som journalist, krigsreporter og filosof.

«En stygg og brutal kriminell handling tok livet av Darja Dugina, en dyktig, talentfull person med et ekte russisk hjerte», skrev Putin til Duginas far.

Drepte Dugina skal ha lånt farens bil, som selv var til stede på ulykkesstedet kort tid etter eksplosjonen fant sted. Russisk etterretning hevder at Ukraina står bak attentatet, noe ukrainske myndigheter avviser.

Foto: Dmitry Serebryakov / AFP / NTB
Foto: Dmitry Serebryakov / AFP / NTB Vis mer
Foto: Dmitry Serebryakov / AFP / NTB
Foto: Dmitry Serebryakov / AFP / NTB Vis mer

Farens uttalelse

Aleksandr Dugin regnes som en nasjonalistisk og ytterliggående ideolog, som i likhet med sin datter har uttrykt støtte til krigen i Ukraina. Mandag ga Dugin en uttalelse om dattera.

- Russlands fiender drepte henne på feigt vis, uttalte han ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass, og fortsatte:

- Det er likevel ikke mulig å knekke oss, vårt folk, selv med slike uutholdelige angrep. De ønsker å undertrykke vår vilje ved hjelp av blodige terrorangrep mot de beste og mest sårbare av oss. På tross av dette vil de mislykkes.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer