Tok avskjed med Kvarme

I Borg bispedømme er han populær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er vemodig å forlate denne byen og dette bispedømmet, sier biskop Ole Christian Kvarme.

I dag holdt han sin avskjedsgudstjeneste som biskop i Borg. Rundt 500 mennesker deltok på gudstjenesten i Fredrikstad domkirke, og NTB møtte en svært fornøyd biskop på kirkebakken etter gudstjenesten.

Omgitt av kirkegjengere som ville ta sin personlige avskjed med biskopen, strålte Kvarme om kapp med sola og ville snakke minst mulig om Oslo og striden som raser om ham der.- Nå vil jeg glede meg over det som skjer her i dag, sier han til NTB.

Strid

Helt siden Kvarme 11. mars ble utnevnt til ny biskop i Oslo, har striden rundt ham rast. Spesielt har hans motstand mot homofile presten satt sinnene i kok, og det var da heller ingen samlet regjering som sto bak utnevnelsen av Kvarme.

Da han møtte pressen etter utnevnelsen, var Kvarme opptatt av å understreke at han ønsker å være en biskop for alle og forsøkte å riste av seg stempelet som mørkemann. Men hans uttalelser klarte ikke å roe motstanderne, og mediestrien har rast videre. Hvordan lar Kvarme seg påvirke av det?

- Det har vært et voldsomt medietrykk, og det er klart det berører meg. Samtidig får en også en viss distanse til det, for jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i en del som skrives, sier Kvarme, uten at han vil gå nærmere inn på det.

- Jeg tror jeg har sagt nok om dette nå. I dag vil jeg som sagt glede meg over det som skjer her, og jeg har fått så mange positive innspill at det gir meg trygghet og ro, sier han.

Tok avskjed med Kvarme

Forventning

Kvarme sier minst mulig om det som venter ham i Oslo.

- Det er klart at en dag som i dag, når en tar avskjed med noe, føler en både vemod og forventning. Og selvfølgelig har jeg har forventninger til det som ligger foran meg, sier Kvarme.

2. påskedag kunne han glede seg over at representanter for mange kirkesamfunn var til stede for å ta avskjed med ham som biskop i Borg. Kvarme har da også en internasjonal bakgrunn og har blant annet i flere år vært misjonsprest i Midtøsten.

56 år gamle Ole Christian Kvarme er født i Molde. Han har vært biskop i Borg siden september 1998 og innsettes som biskop i Oslo søndag 3.april. Både kongen og kronprinsen vil være til stede i Oslo domkirke. Det er første gang kronprinsen er til stede ved en bispeinnsettelse.

(NTB)