Tok avskjed med Nicoline (9) i dag

Familie, venner, klassekamerater og redningsmannskaper var sammen i sorgen i Kirkelandet kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSUND (Dagbladet): Nicoline Brattøy Løvik ble i dag bisatt i Kirkelandet kirke i Kristiansund.

Det ble en tårevåt avskjed med skolejenta som sammen med venninnen Mona Holsæter Fjelnset (9) døde under lek på svabergene ved Karihola i Kristiansund søndag for en uke siden.

De to jentene ble bare ni år gamle. Rundt 850 personer hadde møtt opp for å ta farvel med Nicoline, og mange måtte stå langs veggene i den fullsatte kirken. Til stede var blant annet redningsmannskaper som deltok i forsøke på å redde de to jentene, representanter fra politiet, kommunen, medelever, lærere og naboer.

- Nicoline Brattøy Løvik døde i en tragisk ulykke. Tapet er en bunnløs sorg for foreldre, søsken og besteforeldre. Det blir et savn å bære i lange tider, kanskje for alltid. Vi er samlet her, folk fra hele landet, sitter og står skulder ved skulder med de sørgende, åpnet sogneprest Torbjørn Brøske.

Aktiv og blidPå det trykte programmet for bisettelsen var det bilde av ei blid jente med en rosa caps friskt på snei. Prest, familie og venner beskrev Nicoline som ei aktiv og glad jente.

 -Hun deltok i turn og spilte fotball på jentelaget til Kristiansund fotballklubb. I slalåmbakken var hun fryktløs. Hun likte også å danse og var sin egen koreograf. Familien har mistet en solstråle. Nicoline hadde et fint liv fullt av glede og forventinger. Det varte i ni år. Ni år med godhet og kjærlighet. Og vi er så hjelpeløst forlatt, sa Brøske.   

Båren med Nicoline var full av blomster i rosa og gult. Mange personlige hilsener til niåringen ble lest opp i kirken.

«Kjære Nicoline. Du var ikke bare en solstråle. Du var en hel sol.», sto det på blomstene fra besteforeldrene.

Hilsen fra skolen
Nicoline Brattøy Løvik og Mona Holsæter Fjelnset ble feid på havet av store bølger mens de lekte på de glatte svabergene. Monas tvillingsøster ble hjelpeløst vitne til ulykken. Mona Holsæter Fjelnset skal bisettes i morgen, også hun i Kirkelandet kirke.

Dalabrekka barneskole, der begge de to niåringene var elver holder stengt både i dag og i morgen. Mange av de to jentens medelever og klassekammerater var også tilstede under bisettelsen i dag. På vegne av skolen ønsket også rektor Paul Søvik og si noen ord.

- Det har vært en trist uke på skolen. Det er så ufatterlig å tenke på at to av våre elever er borte, sa Søvik.

«Takk for dagene vi fikk sammen. Vi vil savnet deg», sto det på kransen fra klassekammeratene.

KRANSEPÅLEGG:  Sogneprest Torbjørn Brøske leste opp noen av hilsenene på kransene på Nicolines båre. Flere leste også opp sine egne hilsener under bisettelsen i dag. Foto: Bjørn Langsem
KRANSEPÅLEGG: Sogneprest Torbjørn Brøske leste opp noen av hilsenene på kransene på Nicolines båre. Flere leste også opp sine egne hilsener under bisettelsen i dag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer