BEGRAVELSE: Vera Vildmyren ble bisatt i Lunner kirke i dag. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
BEGRAVELSE: Vera Vildmyren ble bisatt i Lunner kirke i dag. Foto: John Terje Pedersen/DagbladetVis mer

Tok avskjed med Vera Vildmyren (42) i dag

Ektemannen til den drepte flyvertinnen med sterk, personlig tale til henne i Lunner kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LUNNER (Dagbladet) I dag var det bisettelse for drepte Vera Vildmyren i Lunner kirke i Oppland. Det ble en tårevåt avskjed med tobarnsmoren som bare fikk bli 42 år.

- Du var en flott tante til våre barn og en livsglad, inkluderende og sprudlende person, var siste hilsen fra Veras søsken.

Vera jobbet som flyvertinne i SAS. Svært mange av kollegene hennes var tilstede i kirken som var helt fullsatt i dag. Flere måtte stå på utsiden under seremonien og flere stod i kroker og langs benkerader for å vise Vera en siste ære.

Ble funnet drept2. mars ble hun funnet drept på rommet sitt på Radisson Blu-hotellet i København. Hun etterlater seg to tenåringsbarn. I dag stod hennes ektemann Egil ved siden av den pyntede kisten og holdt tale for henne.

- Jeg husker første gang jeg så deg. Det var på et utested i Oslo. Det første jeg la merke til var det brede smilet ditt og de mørke øyenbrynene. Du var så vakker, sa Egil i kirken i dag.

- Vil alltid elske degDen gang var Vera bare 19 år. Egil fortalte om livet med henne og deres to barn, om hvordan Vera alltid var positiv og tenkte på andre før seg selv. Han fortalte om dagene på småbruket og hvordan Vera, etter en lang arbeidsreise til Asia, kunne stå opp tidlig for å klippe gresset neste dag.

- Vi hadde det alltid veldig fint og gjorde det meste sammen. Neste år ville vi vært gift i 25 år. Jeg vil alltid elske deg, Vera, sa Egil.

Vildmyren vokste opp ved Ulefoss i Telemark. I 2006 oppfylte hun og ektemannen drømmen, da de flyttet til et småbruk på Grindvoll i Lunner.

Hele tilværelsen endret seg brått da meldingen kom om at Vera var slått ihjel i Danmark. Hun ble et tilfeldig offer. Rumeneren Marian Clita (58) har innrømmet å ha slått henne i hjel under et innbruddsraid på hotellet.

- Du måtte kjempe for livet og tapte. Du betydde alt for oss i dagliglivet. Vi tar deg med oss til våre siste dager, sa Veras stefar i sin tale.

Hedret av kollegerOgså kolleger i SAS hedret Vera i kirken.

- Det finnes ingen mening med en slik død. Ord blir fattige, sa kollega Svein Henriksen, leder for de kabinansatte i SAS Norge.

Han fortalte at Vera var stolt av jobben sin i SAS, at hun var profesjonell, positiv og blid.

- Hun etterlot seg personlige spor blant alle hun møtte. Det vitner avskjedsprotokollen om, sa Henriksen.  

Dagbladet refererer det som ble sagt i kirken i samråd med sokneprest Ola Viker Lunde. Han forteller at drapet på Vera har berørt hele lokalsamfunnet, og at svært mange har engasjert seg i det som har skjedd.

BLE DREPT: Vera Vildmyren (42) ble funnet drept 2. mars. Hun ble et tilfeldig offer. En rumener har tilstått å ha slått henne ihjel i forbindelse med et innbruddsraid. FOTO: Privat
BLE DREPT: Vera Vildmyren (42) ble funnet drept 2. mars. Hun ble et tilfeldig offer. En rumener har tilstått å ha slått henne ihjel i forbindelse med et innbruddsraid. FOTO: Privat Vis mer