Tok ballegrep på innbruddstyv

Da Britt-Synnøve Johansen kom hjem nyttårsnatta, fant hun en innbruddstyv i leiligheten. Rasende kastet den lille sangeren seg over tyven og tok balletak på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Britt-Synnøve Johansen er kjent fra Melodi Grand Prix og sine tolkninger av Edith Piaf på Karmøy-dialekt. Men i går kunne Rogalands Avis beskrive en ny side ved den lille kvinnen: Da hun kom hjem og fant en kriminell i kjellerleiligheten sin på nyttårsnatta, fløy hun i taket.

- Han sto der i gangen, med hendene fulle av bæreposer stappet med cd-er. Jeg ble bare så utrolig forbannet! forteller hun.

Tyven var en svær, kraftig og ruset mann, mens Britt-Synnøve er 160 cm høy og veier knappe 50 kilo. Men den vevre kvinnen var fryktløs.

Kløp hardt

«Ka f... gjør du her?» spurte sangeren. «Jeg skal gå nå, snøvlet tyven og prøvde å komme seg forbi henne. «Du ska ikkje nåken plass,» sa Karmøy-jenta og kastet seg over den kriminelle. Det ble et basketak hvor Johansen, tyven og løse gjenstander fløy veggimellom. Mannen hylte da artisten grep fatt i hans edleste deler.

- Jeg tok tak der jeg trodde det ville virke best, og kløp så hardt jeg kunne, forteller Britt-Synnøve.

«Auuuu, du klybe meg i ballane!» skrek tyven. «Så du merke det, ja?» svarte sangeren nådeløst.

På dette tidspunktet var foreldrene hennes også kommet til. Mamma Sigrid er imponert over datteren, som truet med å lugge mannen (40) i tinninghåret hvis han ikke holdt seg i ro.

- Britt-Synnøve er skikkelig tøff. Jeg er stolt av henne, sier Sigrid Johansen, som satte seg på tyven til politiet kom.

- Ble komisk

Artisten rakk aldri å tenke på sin egen sikkerhet. I ettertid ler hun av episoden, hvor den beseirede tyven endte med å spørre om røyk.

- Det ble jo ganske komisk til slutt, og han angret seg oppriktig. «Jeg skulle aldri ha brutt meg inn her,» sa han fortvilet.

INNBRUDD: En tyv tok seg gjennom vinduet til kabaretartist Britt-Synnøve Johansens leilighet. Det fikk han svi for.