Tok bilde av Jenny Skavlan - må punge ut med over en halv million

Fotograf tapte bittert søksmål mot mediegigant.

KOSTBAR STRID:Bildene av Jenny Skavlan ble gitt videre fra Costume til VG. det ble dyrt for fotografen som gikk til sak for brudd på opphavsrettighetene.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
KOSTBAR STRID:Bildene av Jenny Skavlan ble gitt videre fra Costume til VG. det ble dyrt for fotografen som gikk til sak for brudd på opphavsrettighetene. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fotograf Baard Lunde ble leid inn av bladet Costume i begynnelsen av 2010 for å fotografere Jenny Skavlan. Det ble et dyrt oppdrag for fotografen. Nå må han betale Costumes utgiver Bonnier Media 300 000 kroner etter en krangel om bilderettigheter.

- Bildene skulle brukes i Costumes februarnummer i 2010. Costume ønsket publisitet om bladet og ga bort mine bilder til VG gratis. I min avtale med Costume, står det at bare de kan bruke bildene, sier Baard Lunde til Dagbladet.

Gikk til sak Lunde saksøkte Bonnier Media for at de ga bort bildene til VG som trykket dem 15. januar 2010.

I første rettsinnstans tapte Lunde og ble dømt til å betale Bonniers saksomkostninger på 143340 kroner. 25 mai i år ble det avsagt dom i ankesaken som gikk for Borgarting lagmanssrett. Anken førte ikke frem og lagmannsretten opprettholdt dommen fra Oslo Tingrett. Nå må fotograf Lunde betale et enda høyere beløp i saksomkostninger.

- Nå må jeg i følge dommen dekke motpartens saksutgifter på rundt 300 000 kroner og mine egne på 325 000 kroner, sier Lunde til Dagbladet i kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer