IKKE FOTO, TAKK:  En flypassasjer på Dublin Airport ble kastet ut for å ha fotografert en flyvertinne bakfra. Illustrasjonsfoto: Martin Meissner, AP/NTB Scanpix.
IKKE FOTO, TAKK: En flypassasjer på Dublin Airport ble kastet ut for å ha fotografert en flyvertinne bakfra. Illustrasjonsfoto: Martin Meissner, AP/NTB Scanpix.Vis mer

Tok bilder av flyvertinne - ble kastet av flyet

Snudde på rullebanen i Dublin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Godt råd til alle som skal ut å fly, spesielt i Irland: fest sikkerhetsbeltet, sitt rolig og følg med når personalet demonstrerer sikkerhetsreglene.

Og ta for all del ikke bilder av flyvertinnene.

Det var det en passasjer gjorde under taxing på Dublin Airport sist fredag kveld på selskapet Flybe's rute til Cardiff i Wales.

Dit kom han ikke den kvelden.

Bakfra - og upassende
Mannen tok bilder av en flyvertinne med ryggen til mens hun orienterte om sikkerhetsrutinene før avgang.

Flyvertinnen merket det ikke selv, men det var en annen passasjer som gjorde henne oppmerksom på fotovirksomheten.

Ifølge MailOnline tok mannen bilder av rompa til flyvertinnen mens hun demonstrerte sikkerhetsutstyr og nødutganger.

Avisa Irish Independent, som først omtalte flykontroversen i Dublin, skriver at flyvertinnen ba passasjeren slettet bildene av henne fra mobilen.

Det nektet mannen, angivelig fordi han ikke visste hvordan han skulle gjøre det.

En talskvinne for Flybe sier til MailOnline at selskapet har nulltoleranse for «upassende og distraherende oppførsel» som kan true sikkerheten ombord og de ansatte.

Rullet tilbake
Dermed taxet kapteinen Flybe-flyet tilbake til utgangen og overlot den fotoglade passasjeren til politiet.

- Saken er nå i politiets hender, og Flybe vil ikke komme med ytterligere kommentarer, opplyste en talsmann for flyselskapet.

Etter hva den irske avisa har funnet ut, ble den forviste flypassasjeren ikke arrestert. Og flighten til Cardiff kom avgårde - om enn litt forsinket.

 STRENGT PÅ DUBLIN AIRPORT:  Selskapet  Flybe snudde på rullebanen og kastet av en passasjer som tok bilde om bord. Arkivfoto: David Moir, Reuters/NTB Scanpix.
STRENGT PÅ DUBLIN AIRPORT: Selskapet Flybe snudde på rullebanen og kastet av en passasjer som tok bilde om bord. Arkivfoto: David Moir, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer