Tok bilder av nakne småbarn i Baneheia

Mens Baneheia-saken pågikk. Nå sitter 45-åringen arrestert i Gambia, siktet for overgrep mot barn.

UTFARTSSTED: Baneheia i Kristiansand er et populært utfartsområde for barnefamilier. Det er også stedet der to jenter på åtte og ti år ble voldtatt og drept i mai 2000. Hit kom altså den overgrepssiktede 45-åringen for å ta bilder av nakne småbarn - mens Baneheia-saken pågikk for fullt. Foto: KJELL INGE SØREIDE/DAGBLADET
UTFARTSSTED: Baneheia i Kristiansand er et populært utfartsområde for barnefamilier. Det er også stedet der to jenter på åtte og ti år ble voldtatt og drept i mai 2000. Hit kom altså den overgrepssiktede 45-åringen for å ta bilder av nakne småbarn - mens Baneheia-saken pågikk for fullt. Foto: KJELL INGE SØREIDE/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske 45-åringen som sitter i gambisk fengsel, siktet for en rekke overgrep mot barn, har et langt rulleblad med overgrepssaker på seg. I 2006 ble han dømt i to rettsinstanser etter at han tilsto 100 overgrep mot sin mindreårige sønn.

Under tingrettsbehandlingen av saken mot 45-åringen kom det fram at mens Baneheia-saken pågikk i Kristiansand, dro mannen til nettopp Baneheia og tok bilder av nakne badende småbarn ned i to-tre-årsalderen.

To menn ble 2002 dømt for å ha voldtatt og drept to jenter på åtte og ti år i friluftsområdet i sørlandsbyen.

Badevakt Opplysningene om mannens Baneheia-besøk går fram av TA.no's behørige dekning av saken mot mannen i 2005/06. Den gang endte så vel tingretts- som lagmannsrettssaken med domfellelse.

Overgrepene mot sønnen pågikk mellom 1999 og 2002, og startet før gutten begynte på skolen. Faren tilsto overgrepene i 1999, men det lokale barnevernet unnlot å anmelde mannen, mot begrensninger i samværet mellom far og sønn.

Det stoppet ikke faren, som blant annet benyttet seg av sin stilling som badevakt til å forgripe seg på sønnen, som i ettertid har fått betydelige seinskader av misbruket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer