Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok bilder av nakne småbarn i Baneheia

Mens Baneheia-saken pågikk. Nå sitter 45-åringen arrestert i Gambia, siktet for overgrep mot barn.

UTFARTSSTED: Baneheia i Kristiansand er et populært utfartsområde for barnefamilier. Det er også stedet der to jenter på åtte og ti år ble voldtatt og drept i mai 2000. Hit kom altså den overgrepssiktede 45-åringen for å ta bilder av nakne småbarn - mens Baneheia-saken pågikk for fullt. Foto: KJELL INGE SØREIDE/DAGBLADET
UTFARTSSTED: Baneheia i Kristiansand er et populært utfartsområde for barnefamilier. Det er også stedet der to jenter på åtte og ti år ble voldtatt og drept i mai 2000. Hit kom altså den overgrepssiktede 45-åringen for å ta bilder av nakne småbarn - mens Baneheia-saken pågikk for fullt. Foto: KJELL INGE SØREIDE/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske 45-åringen som sitter i gambisk fengsel, siktet for en rekke overgrep mot barn, har et langt rulleblad med overgrepssaker på seg. I 2006 ble han dømt i to rettsinstanser etter at han tilsto 100 overgrep mot sin mindreårige sønn.

Under tingrettsbehandlingen av saken mot 45-åringen kom det fram at mens Baneheia-saken pågikk i Kristiansand, dro mannen til nettopp Baneheia og tok bilder av nakne badende småbarn ned i to-tre-årsalderen.

To menn ble 2002 dømt for å ha voldtatt og drept to jenter på åtte og ti år i friluftsområdet i sørlandsbyen.

Badevakt Opplysningene om mannens Baneheia-besøk går fram av TA.no's behørige dekning av saken mot mannen i 2005/06. Den gang endte så vel tingretts- som lagmannsrettssaken med domfellelse.

Overgrepene mot sønnen pågikk mellom 1999 og 2002, og startet før gutten begynte på skolen. Faren tilsto overgrepene i 1999, men det lokale barnevernet unnlot å anmelde mannen, mot begrensninger i samværet mellom far og sønn.

Det stoppet ikke faren, som blant annet benyttet seg av sin stilling som badevakt til å forgripe seg på sønnen, som i ettertid har fått betydelige seinskader av misbruket.

- Jeg er pappaskadd, sa sønnen i avhør.

Misbrukte sønnens venner Men det stoppet ikke med sønnen; i 2004, før politiet ble varslet om overgrepene mot sønnen, ble han dømt for å ha forgrepet seg på flere av sønnens kamerater.

Under lagmannsrettens behandling av saken rundt overgrepene mot sønnen framsto familiefaren som en angrende synder, og sa at han ville ta ansvar for det han hadde gjort.

- Tidligere har jeg kjent en sterk dragning mot små gutter. Men den tida er forbi. Nå er jeg rehabilitert og kurert for disse tilbøyelighetene, sa mannen.

Da overgrepene mot sønnen ble kjent, gikk mannens ekteskap i stykker; kona tok med seg gutten og dro.

Treårig gutt Søndag kveld ble 45-åringen arrestert i et hus vest i Gambia. I husets soverom fant gambisk politi mannen sammen med seks smågutter, den yngste bare tre år. Nå sitter han i arresten, siktet for overgrep mot barn.

Også i Norge har han en siktelse mot seg; i september ble han anmeldt for å ha misbrukt en fireårig gutt av gambisk opprinnelse, og norsk politi er interessert i å granske film- og videomaterialet som er funnet på mannens minnebrikker under pågripelsen i Gambia.

Nå som i de foregående straffesakene er det Sigurd Klomsæt som representerer 45-åringen.

- Jeg er klar til å reise til Gambia ved første anledning, for å bistå min klient, sier Klomsæt til Dagbladet.

SJOKKERTE NORGE: Baneheia-drapene rystet Norge i mai 2000. Mens saken pågikk, dro Grenlands-mannen til nettopp Baneheia og snikfotograferte nakne småbarn. Faksimile: Dagbladet 22. MAI 2000
SJOKKERTE NORGE: Baneheia-drapene rystet Norge i mai 2000. Mens saken pågikk, dro Grenlands-mannen til nettopp Baneheia og snikfotograferte nakne småbarn. Faksimile: Dagbladet 22. MAI 2000 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!