Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok bilder av utsikten. Så zoomet han inn: - Helt vanvittig

Først noen dager senere la fotografen merke til den lille detaljen.

TILFELDIGHETER: Gavin Best tok dette bildet 1. januar. Først noen dager senere la han merke hva han hadde foreviget ved en tilfeldighet. Foto: Gavin Best
TILFELDIGHETER: Gavin Best tok dette bildet 1. januar. Først noen dager senere la han merke hva han hadde foreviget ved en tilfeldighet. Foto: Gavin Best Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 1. januar i år var 43 år gamle Gavin Best ute på en spasertur med noen venner på toppen av Cavehill i Nord-Irlands hovedstad Belfast.

Med den mørke klippen i skarp kontrast mot den lyse himmelen bestemte Best seg for å forevige utsikten, men det var først etter et par dager at han la merke til hva som ved en tilfeldighet hadde blitt med på bildet.

På toppen av klippen kan man skimte en liten prikk, og da han zoomet inn så han at han hadde foreviget det eksakte øyeblikket hvor en hoppende person var i lufta.

- Jeg ble overrasket. Det ble et mye mer interessant bilde, sier han til Dagbladet.

Bildet er gjengitt med tillatelse fra Best.

- Vanvittig tilfeldighet

Han delte så bildet på Twitter, og det har så langt blitt delt og likt mer enn tusen ganger.

- Jeg tenkte at det er en helt vanvittig tilfeldighet at jeg skulle ta bilde akkurat da. Jeg oppdaget slett ikke at det var noen der borte da jeg tok bildet, men så det først da jeg kikket over bildene mine på dataen noen dager senere. Timingen var helt perfekt, sier han til den britiske avisa Daily Mirror.

Resten av Twitter-brukerne er stort sett enige om at Best skal si seg godt fornøyd med bildet, men enkelte har uttrykt bekymring, da det kan se ut som om personen er i ferd med å hoppe over kanten på klippen.

Best kan forsikre de engstelige sjelene der ute om at så heldigvis ikke var tilfellet.

- Som svar på en håndfull beskjeder om at personen muligens hoppet ned fra klippen, kan jeg forsikre alle om at det på de senere bildene som ble tatt like etterpå var tre personer der oppe, skriver han på Twitter.

HOPP: Zoomer man inn på klippen kan man tydelig se den hoppende skikkelsen. Foto: Gavin Best
HOPP: Zoomer man inn på klippen kan man tydelig se den hoppende skikkelsen. Foto: Gavin Best Vis mer

Frieri

Best er ikke den eneste hobbyfotografen som har hatt spesiell timing og tilfeldigvis tatt bilde av noe han i utgangspunktet ikke hadde planlagt.

Dagbladet skrev i høst om argentinske Martin Cervantes som bor i Australia. På en utflukt til populære Bondi Beach tok han flere bilder av utsikten, men samme kveld la han og broren merke til at det var noe som foregikk i forgrunnen av bildet.

- Han la merke til at det var en mann som knelte foran ei kvinne i et av bildene. Vi skjønte ikke helt hva som skjedde, men tenkte at det kanskje var et frieri, fortalte Cervantes til Dagbladet.

Da paret kom tilbake til Brisbane så han nærmere på bildene.

- Jeg så at bildet var en del av en sekvens. Jeg kunne ikke tro det! Uten å legge merke til det hadde jeg fanget et frieri både før, under og etter.

- Følelsene kommer tilbake

Cervantes la ut bildet på Facebook i håp om å finne paret han hadde foreviget, og allerede dagen etter var innboksen hans full av meldinger om at paret var funnet.

Amelia Wright fra Portarlington var strålende fornøyd med at øyeblikket ble fanget på kamera.

- Når jeg ser på bildene er det som om jeg gjenopplever det mest spesielle øyeblikket i våre liv, og alle følelsene kommer tilbake igjen, sa hun til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!