Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok bilen fra bilbølle (17)

Han er bare 17 år. Stakk fra politiet, kjørte i fylla og ble tatt for tredje gang på ei uke. Med falske skilter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Nok er nok. Natt til søndag besluttet politiadvokat Bjørn Vidar Bråthen i Telemark politidistrikt å beslaglegge den gamle Volvoen som den unge gutten har herjet rundt i den siste uka.

Bilen, som for tida ikke er registrert, tilhører moren hans.

- Vi måtte sette en stopper for dette. Nå kjørte han bil i fylla og forsøkte å stikke fra politiet. Det er tredje gang han blir tatt på ei uke, sier Bråthen.

I dette tilfellet nølte han ikke med å gå til det drastiske skrittet å beslaglegge bilen. Dermed måtte 17-åringen sette på falske skilter før han la ut på nok en ulovlig tur seint lørdag kveld.

Vill jakt

En politipatrulje gjenkjente både bil og sjåfør i Gvarv sentrum, men 17-åringen ville ikke stoppe. Han ga bånn gass og kjørte riksveien mot Nordagutu.

Etter en halv mil endte ferden da han mistet kontrollen over bilen og braste ut på et jorde.

Fredag kveld ble to unge jenter hardt skadd i en utforkjøring i samme område.

- Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk. 17-åringen var tydelig beruset og ble tatt inn til blodprøve, sier lensmannsbetjent i Sauherad, Kittil Lindheim, til Dagbladet.

Falske skilt

Politiet konstaterte raskt at skiltene på bilen var falske. Hvor 17-åringen har fått dem fra, vil nå bli etterforsket.

Med tre turer uten førerkort på ei uke, kan han se langt etter «lappen» når han fyller 18 år til høsten.

- Vi skal se nærmere på saken før det blir besluttet hva som skal skje med bilen. Foreløpig er den tatt i forvaring, sier politiadvokat Bråthen.

Politiet følte at de ikke hadde noe valg: Siden det ikke var noe førerkort å beslaglegge, var det mest effektivt å ta bilen for å stoppe bilbølla.

BESLAGLAGT: Denne bilen er nå i politiets varetekt. Volvoen er beslaglagt etter at 17-åringen er tatt for ulovlig kjøring tre ganger på ei uke. Natt til i går forsøkte han å stikke fra politiet i fylla og med falske skilter på bilen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media