Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tok biler, hus, land, forretninger og kontoer

Storstilt politirazzia mot mafiasyndikat i Italia i dag. Beslag til en verdi av 1,2 milliarder ble tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italiensk mafiapoliti, carabinieri, slo til mot `Ndrangheta-syndikatet i dag.

I en storstilt razzia på flere steder, deriblant i Calabria i Sør-Italia, der mafiagruppen har sitt hovedområde, tok politiet beslag i biler, hus, landområder, forretningsvirksomheter og bankkontoer til en verdi av 150 millioner euro eller nærmere 1,2 milliarder kroner, melder nyhetsbyrået AP.

Syndikatet var allerede før aksjonen sterkt svekket etter at mafiabossen Pasquale Condello ble tatt etter 18 år på rømmen i slutten av forrige måned mens han nøt champagne på et gjemmested i området.

Les også: Smugler kokain for 240 milliarder i året

Dagens aksjon var rettet direkte mot de rivaliserende mafiafamiliene Pelle-Vottari og Nirta-Strangio i `Ndrangheta-syndikatet. 

Aksjonen var et ledd i en større draps-etterforskning etter massakren utenfor en pizzasjappe i Duisburg i Tyskland der seks italienere ble drept i fjor sommer, som politiet mener familiene står bak, melder nyhetsbyrået Reuters.

Condello er blant personene som er siktet for drap etter denne episoden.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA startet aksjonen i dag etter et pålegg fra den lokale domstolen i Reggio. 

GIKK ETTER PENGA: Italiensk mafiapoliti raidet flere mafiahjem i Sør-Italia i dag og beslagla verdier til nærmere 1,2 milliarder kroner. Foto: FRANCO CUFARI/EPA
GIKK ETTER PENGA: Italiensk mafiapoliti raidet flere mafiahjem i Sør-Italia i dag og beslagla verdier til nærmere 1,2 milliarder kroner. Foto: FRANCO CUFARI/EPA Vis mer

Drapet på de seks mennene i fjor sommer stammer fra en feide som har pågått i hele 16 år og som så langt har drept minst 20 personer, ifølge politiet, skriver Reuters.

Feiden for 16 år siden startet, ifølge lokale innbyggere, med egg-kasting under et karnival i 1991 og bare eskalerte fram til da kona til bossen i Nirta-Strangio-familien ble skutt og drept med et hodeskudd i 2006.

Politiet har en annen og kanskje mer sannsynlig teori:

De mener krangelen dreier seg om kontroll over kokainmarkedet i Europa som `Ndrangheta styrer mesteparten av, og som opprinnelig stammer fra deres sicilianske rival Cosa Nostra, skriver byrået.

image: Tok biler, hus, land, forretninger og kontoer
ARRESTERT: Mafiabossen Pasquale Condello ble arrestert i slutten av februar i år. Her viser italiensk politi stolt frem sitt arrestasjonen på et bilde de har tatt selv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media