KONSERVATIV OG RADIKAL: - Teologisk konservativ, sosialt radikal, sier talsmann for Den katolske kirka Andreas Dingstad om den nye paven. Foto: REUTERS/100eos1d (VATICAN  - Tags: RELIGION POLITICS)
KONSERVATIV OG RADIKAL: - Teologisk konservativ, sosialt radikal, sier talsmann for Den katolske kirka Andreas Dingstad om den nye paven. Foto: REUTERS/100eos1d (VATICAN - Tags: RELIGION POLITICS)Vis mer

- Tok bussen på jobben da han var erkebiskop

- Han taler de fattiges sak, sier katolikkenes pressetalsmann Andreas Dingstad om nyvalgte Pave Frans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med svært mange i og utenfor den katolske kirka er Andreas Dingstad, talsmann for Den katolske kirka i Norge, overrasket over valget av argentinske Jorge Mario Bergoglio som ny pave.

- Jeg er overrasket, men det er en gledelig overraskelse. Det er fint at vi har fått en pave fra Latin-Amerika, der den katolske kirka har stått sterkt i mange hundre år, sier Dingstad til Dagbladet.

- Fattiges talsmann
- Teologisk konservativ, sosialt radikal, sier han da Dagbladet ber ham oppsummere hva den nye paven står for.

Det at han som pave har valgt navnet Frans, setter Dingstad i klar forbindelse med Frans av Assisi, helgenen som framfor noen er kjent som de fattiges og sykes venn.

- Den nye paven er kjent for å tale de fattiges sak, sier han.

Tok bussen
Denne holdningen mener Dingstad at Jorge Mario Bergoglio har vist i praksis, ved sine personlige valg.

- Han er en enkel mann som har tatt bussen til jobben som erkebiskop i Buenos Aires, i stedet for limousin.

Dingstad tror derfor pave Frans er akkurat den mannen den katolske kirka nå behøver.

- Midt i den finansielle krisen som kirken står oppe i nå,  er dette et valg som signaliserer riktige verdier. Han kommer til å bli veldig godt mottatt, av 1,2 milliarder katolikker, sier Andreas Dingstad.