Tok den lengste veien

Anne Kat. valgte å kjøre bil til sentrum for å kjøpe avisa, selv om hun har Narvesen rett rundt hjørnet. Nå risikerer hun både bilen og lappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKILLEBEKK (Dagbladet.no): Få ting er så irriterende som etterpåklokskap. Hvorfor leste jeg ikke mer til eksamen, hvorfor gikk jeg ikke den andre veien og unngikk å bli overkjørt av en dampveivals og hvorfor gikk du ikke på Narvesen rundt hjørnet og kjøpte avisa der, istedet for å kjøre i bakfylla ned til sentrum, Anne-Kat?

Noen ganger bør journalister komme seg bort fra PCen og ut i den virkelige verden. I dag var en slik dag. Vår alles sleivkjeft Anne-Kat. Hærland ble tatt for fyllekjøring, krasjet med to biler og mistet sponsebilen sin, bare fordi hun hadde et udekket nyhetsbehov hun måtte til sentrum for å tilfredsstille.

Alle kjendiser bør få tilfredsstilt sitt avisbehov, mener nå jeg. Men det er lett å kjøre seg bort i nyhetsjakta.

Narvesen på hjørnet

Ta Anne-Kat. for eksempel. Dagen etter et lystig middagslag setter hun seg uforvarende i bilen, sveiver til Oslo sentrum en travel tirsdagsmorgen, kjøper avisa og dulter seg hjem mot stilige Skillebekk igjen. Og der, nesten hjemme, står purken med blåsebelg og ødelegger en ellers grei tirsdag. Ganske kjipt, egentlig.

For Anne-Kath. bor i fredelige omgivelser i et av byens penere strøk.

Istedet for å sette seg i bilen kunne hun ruslet de 60 meterne rundt hjørnet og kjøpt avisa hos Narvesen på Skillebekk. Der selger de dessuten alle pølser på tilbud også, og det kan være ganske OK sånn dagen derpå.

Fra informert hold hevdes det at hverken Anne-Kat. eller andre kjendiser er uvitende om Narvesens etablissement på Skillebekk.

Mister bilen

Anne-Kat. Hærland kjørte en Nissan Micra 1,4 liter hun disponerer fritt som en del av en sponsoravtale med Nissan Norge. Selskapet ble i går informert om Hærlands kollisjon og promillekjøring. Avtalen mellom partene ble inngått på nyåret og skulle gjelde ut 2003.

- Vi har ingen planer om å gi henne noen ny bil og vi kommer ikke til å forlenge avtalen med henne til neste år, sier PR-ansvarlig, Knut Borgen i Nissan Norge til Dagbladet.no.

Ikke kjørbar

Bilen til Anne-Kat. står nå på et verksted dit den ble tauet inn av et bilbergingsfirma i går. Bilen er ikke lenger kjørbar etter at den fikk skader i fronten. I dag blir den tauet til et annet verksted for reparasjon av karosseriskader.

- Bilen blir levert tilbake. Jeg har ikke fått snakket med Anne-Kat., men jeg regner med at hun mister sertifikatet om det er riktig at hun ble tatt med promille, sier Knut Borgen.

Han synes det er veldig kjedelig og trist at slike ting skjer.

- Promillekjøring er unødvendig og noe vi ikke aksepterer, sier Borgen.

Ryker lappen?

I et rundskriv fra Justisdepartementet til alle landets politimestre heter det at førerkortet kan inndras for en periode på 2 til 5 år for tilfeller med skjerpende omstendigheter.

Hærland kolliderte to ganger med andre biler og to personer i den ene bilen som ble påkjørt bakfra klagde over smerter i nakken, skriver VG. Det er ikke kjent hvilken promille Hærland hadde, men hun blåste rødt i et alko-meter på ulykkestedet og ble tatt med til politihuset i Oslo for en avlegge en utvidet blodprøve. Resultatet av slike prøver er som regel klare etter noen uker.

- Det er avgjørende for meg å ha en bil som er kjapp og lettvinn i bytrafikken, som snur på en femmer og som er kul å se på, sa Anne-Kat. til Nissan-Nytt tidligere i høst.

HJEMMEFRA: Hadde Anne Kat. bare latt bilen stå, og gått ut døra...
..RUNDT HJØRNET
FRAMME: Her et lite steinkast hjemmefra selger Narvesen både aviser og pølser.