KNIPSET FRIERIET: Fotografen Matthew Dippel var i nasjonalparken Yosemite da han knipset det utrolige bildet som går verden rundt. Nå går han ut på sosiale medier, og nasjonalt fjernsyn, for å komme i kontakt med paret som er avbildet. Video: CNN Vis mer Vis mer

Tok det perfekte frier­bildet. Nå har han oppklart mysteriet

Det fantastiske bildet fanget verdens oppmerksomhet. Og takket være den, klarte fotografen å finne det forelskede paret.

På en klippe ved Taft Point i Yosemite i California gikk en mann ned på kne foran sin kjære tidligere denne måneden. Paret var uvitende om det, men et stykke unna sto fotografen Matthew Dippel og foreviget det hele.

Etter å ha tatt det han skjønte var et fantastisk bilde, løp han i retning mot paret for å finne dem. Men da Dippel kom fram, var paret borte.

Siden den gang har fotografen forsøkt å finne dem. Og nå er mysteriet løst, melder CNN.

Andre gang

Det var fotografen selv på sine egne Facebook-sider som først meldte at den massive tipsstrømmen han har mottatt, hadde båret frukter.

Det lykkelige paret heter Charlie Bear Melissa. Overfor CNN forteller Bear at frieriet fotografen fanget til film, billedlig talt, faktisk var andre gang han fridde til sin forlovede.

Første gang han spurte, var i februar. For ordens skyld fikk han også «ja» da, men forteller at han ønsket å gjøre noe mer personlig og minneverdig.

Om det andre frieriet, sier han til CNN:

- Selv om det var andre gang, var jeg like nervøs som første gang. Jeg var egentlig mer nervøs andre gang, fordi vi har så høyt oppe på klippen. Jeg har høydeskrekk, men kjempet meg gjennom det for henne.

Paret planlegger et bryllup i april.

- Hjelp meg å finne disse to

Alt lå til rette for det perfekte bildet, men at det skulle inneholde frieriet, var en ren tilfeldighet. Lyset, omgivelsene og stemningen ved Taft Point var som tatt ut av en film, og med dette bakteppet skulle Dippel egentlig forevige en kamerat.

Så sto plutselig kjæresteparet der, og fotografen tok det romantiske bildet.

For å finne dem, tok Dippel til Facebook.

- Ok, Internett, jeg trenger din hjelp. Hjelp meg å finne disse to, skrev Dippel.

Og innlegget fikk enorm spredning. I skrivende stund har innlegget over 20 000 delinger på Facebook. Verdenspressen kastet seg på, inkludert Dagbladet, og som følge av all oppmerksomheten, er mysteriet altså løst.

Før det skjedde, hadde Dippel imidlertid planen klar.

- Jeg bare håper å finne dem så de kan få bildet, for det ble veldig, sa han til CNN noen dager etter at han la ut etterlysningen.

Og det kan han nå altså gjøre. Til CNN forteller Dippel nå at han holder på med å få på plass noen detaljer slik at Charlie Bear og forloveden hans kan få et trykk av det perfekte frierbildet.

FRIERI: Amerikanske Seth Dixon hadde ventet lenge på å fri til kjæresten. Nå har filmen av frieriet gått viralt - og ikke fordi frieriet gikk som planlagt. Video: KMBC / CNN. Vis mer