DØDE AV SKADENE: En 32 år gammel mann døde natt til i mandag, etter at han ble slått ned utenfor dette huset i Apalveien i Askim i helga. To menn er siktet i saken. Foto: John T. Pedersen/DAGBLADET
DØDE AV SKADENE: En 32 år gammel mann døde natt til i mandag, etter at han ble slått ned utenfor dette huset i Apalveien i Askim i helga. To menn er siktet i saken. Foto: John T. Pedersen/DAGBLADETVis mer

- Tok det svært tungt at han døde

Siktet mann erkjenner straffskyld etter at 32-åring døde som følge av vold i Askim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MYSEN (Dagbladet): To menn på 22 og 23 år ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Heggen og Frøland tingrett. De er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at de skal ha slått en 32 år gammel småbarnsfar slik at han døde natt til mandag.

32-åringen ble slått ned i Apalveien i Askim, da han gikk bort til et nabohus rett etter klokka tolv lørdag kveld for å klage over bråk fra en ungdomsfest som fant sted der.

Politiet har tatt i bruk straffelovens paragraf 232, som er en straffeskjerpende bestemmelse.

- Det ligger i siktelsen at de skal ha begått dette i fellesskap. Det synes å ha blitt begått uprovosert, sier politiadvokat Nora Ingebrigtsen til Dagbladet.

Grov vold De to siktede var gjester og deltakere på festen. Den avdøde, som var formann i velforeningen, ble slått ned utenfor huset, og politiet ble varslet klokka 00.15 natt til søndag. Mannen ble erklært død på Oslo universitetssykehus 01.10 natt til i dag.

- Det er brukt grov vold, men vi har ikke funnet noen gjenstander. 32-åringen ble påført store skader, men jeg vil ikke si noe mer om hendelsesforløpet på et så tidlig stadium i etterforskningen, sier Ingebrigtsen.

- Tar det tungt Advokat Eirin Susann Simonsen forsvarer en av de to siktede. Hun sier hennes klient erkjenner straffskyld etter siktelsen.

- Han har erkjent de faktiske forhold, og erkjenner å hatt en rolle i hendelsen, sier Simonsen.

Hun sier hennes klient tar dette svært tungt.

- Han tok det særlig tungt at vedkommende døde, sier Simonsen.

Politiet har bedt om fire ukers varetekt for de to siktede, hvorav to av ukene i full isolasjon. Årsaken er at politiet ikke har fått avhørt alle vitner ennå, og at de mener det ligger en reell fare for forspillelse av bevis.

Svært preget Det var et sted mellom ti og tyve personer til stede på festen. Naboer sier til Dagbladet at det hadde vært fest i huset hele uka.

- Man var vel kanskje begynt å gå litt lei av det hele. Det var også en ungdomsgjeng som spant med bil ut på veien her, sier Ståle Nagel-Alne, som bor noen hus bortenfor åstedet.

Politiet sier at det per nå ikke er aktuelt å sikte flere personer i saken.

- Men vi kan selvsagt ikke utelukke det, sier Ingebrigtsen.

Politiadvokaten sier de to siktede virket svært preget da de forklarte seg om hendelsen i går.

- De hadde ikke forestilt seg at det var dette som skulle skje, sier Ingebrigtsen.