DØDDRUKKEN: Vennene Mark Rubinson (t.v) og Robert Young (t.h) tok med seg kameraten Jeffery Jarrett på bytur etter han var død. Foto:  AP/Denver Police/Scanpix.
DØDDRUKKEN: Vennene Mark Rubinson (t.v) og Robert Young (t.h) tok med seg kameraten Jeffery Jarrett på bytur etter han var død. Foto: AP/Denver Police/Scanpix.Vis mer

Tok død kamerat med på by'n

Da Robert Young fant vennen sin død i leiligheten valgte han å ringe en kompis fremfor politiet. Sammen tok de med seg liket på en helaftens bytur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er de to mennene, Robert Young (43) og Mark Rubinson (25), anklaget for identitetstyveri, misbruk av et lik og for å ha brukt mannens kredittkort på bar og i en minibank.  

Og selvsagt er det bare i Amerika at noe slikt kan skje. Vanligvis på film, og også disse mennene var kanskje inspirert av åttitallsfilmen «Weekend at Bernies», hvor manuset er tilnærmet lik episoden som fant sted i Denver, USA.

Studiekamerat
Robert Young hadde fått lov til å bo hos sin tidligere studiekamerat Jeffrey Jarret, som han traff på Colorado State University, for å få skikk på livet sitt. Da han den 27. august kom hjem til huset han så gjestfritt hadde fått lov til å bo i, viste det seg at han kanskje ikke hadde fått livet helt på skinner likevel.

Med liket i baksete
For de fleste ville det naturlige valget vært å ringe politiet å rapportere om dødsfallet, men akkurat den varianten valgte ikke den tidligere medstudenten. Han ringte en kompis og sammen ble de enige om å ta den døde vennen med på en siste bytur. Liket ble plassert i baksetet på avdødes bil og de to kameratene la ut på den bisarre kjøreturen.

Dro på strippeklubb
De to mennene kjøpte drinker, middag og tok ut 400 dollar fra Jeffrey Jarrets bankkonto og dro på strippeklubb før de varslet politiet om dødsfallet. De tok med liket til Teddy T's og Sam's No 3, to barer i Denver, før de kjørte liket tilbake til Jarrett's leilighet.

Tok ut penger
De fortsatte til Viva Burrito, en meksikansk restaurant, før turen gikk til strippeklubben Shotgun Willie's. Der tok de ut pengene fra avdødes konto, men det fremgår ikke av rettsdokumentene om de visste pin-koden eller ikke. Først da de kom hjem fra strippeklubben ved firetiden om morgenen ringte de til politiet og meldte om dødsfallet.

Bizarr handling
- Dette er en bizarr og veldig uheldig kriminell handling. Ingen ønsker at noe slikt skal skje med noen man er glad i og bryr seg om. De døde skal behandles med respekt, sier pressetalsmann for politiet i Denver, Colorado, Sonny Jackson.

Slektningene til Jeffrey Jarret sier han var en dyktig eiendomsmegler og en god far. Nå vil familien forsøke å finne ut hvordan han døde og om det hadde vært en mulighet for å redde livet hans hvis de to mennene hadde ringt etter hjelp fremfor å gå på bar.

- Vi ønsker bare at de blir dømt så strengt som loven tillater det hvis de er skyldige, sier slektningene.

Politiet avventer obduksjon før de eventuelt vil tiltale Robert Young og Mark Rubinson for dødsfallet. De er løslatt mot kausjon.