Tok dødsmeldingen tungt

Svensken (27) som står siktet etter dødfallet til den 41 år gamle kvinnelige dørvakten Anne Wendy Madsen i Porsgrunn lørdag kveld, visste ikke om dødsfallet.

DØDE: Den kvinnelige dørvakta som ble alvorlig skadd etter en hendelse på et utested i Porsgrunn lørdag kveld, døde i går kveld av skadene. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
DØDE: Den kvinnelige dørvakta som ble alvorlig skadd etter en hendelse på et utested i Porsgrunn lørdag kveld, døde i går kveld av skadene. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN/SKIEN (Dagbladet): Kvinnen var dørvakt på puben Sailors Inn i Porsgrunn. I forbindelse med tumulter da personalet forsøkte å kaste ut den 27 år gamle svensken, ble kvinnen skadet. Ifølge vitner segnet hun om utenfor utestedet.

Anne Wendy Madsen fra Skien etterlater seg fem barn i alderen 12 til 23, og en forlovede. Hun var en erfaren dørvakt som ofte fikk roet situasjonene.

Preget Den svenske 27-åringen, som bor i Bamble, nekter straffeskyld, men har sagt ja til 14 dagers varetektsfengsling. Han framstod som meget preget av det han har gjort, da han møtte til

- Din klient kjente ikke til at kvinnen døde, hvordan tok han det da du gav ham budskapet?

- Han tar det svært tungt, og var helt uforberedt på en slik utgang. Klienten ser ingen som helst forbindelse mellom det han har gjort, og utfallet i saken, forklarer siktedes advokat, Morten Wexels.

Advokaten legger til at det nå er viktig å få avklart hva som virkelig har skjedd, og om kvinnen i tillegg var disponert for noe som kunne påvirke utfallet.

Forklarer - Men har din klient sagt noe som kan kaste lys over det som skjedde?

- Ja, ha forteller at han følte seg presset i situasjonen. Han skulle jo kastes ut, og det kom til tumulter. Men han ser ingen grunn til at han skal ha slått, forteller Wexels.

ADVOKAT: Morten Wexels er oppnevnt som advokat for den siktede 27-åringen. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
ADVOKAT: Morten Wexels er oppnevnt som advokat for den siktede 27-åringen. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer

Kvinnen er sendt til obduksjon. Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling senere i dag.
Bakgrunnen er bevisforspillelsesfare og av hensyn til den allmenne rettsfølelsen i samfunnet, heter det i pressemeldinga.

Ikke straffeskyld 27-åringen skal ifølge vitner ha vært i klammeri med flere på utestedet. Han ble bedt om å forlate puben. Etter tumultene ble kvinnen liggende alvorlig skadd etter en hendelsen. Hun ble erklært død i 22.40-tida søndag kveld.

Det opplyser Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Den 27 år gamle mannen fra Sverige er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Ifølge politiet erkjenner han ikke straffskyld. Politiet opplyser at mannen i avhør har forklart at han ikke husker hva som skjedde.

HILSEN: Folk har lagt ned blomster og tent lys utenfor utestedet, der den kvinnelige dørvakten ble slått ned og senere døde av skadene. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
HILSEN: Folk har lagt ned blomster og tent lys utenfor utestedet, der den kvinnelige dørvakten ble slått ned og senere døde av skadene. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer