Tok drosje for 600 000 kroner

I to år kjørte den uføretrygdede gratis på trygdeetatens regning, underskrevet av folk som ikke eksisterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sammen med sin faste drosjesjåfør, står mannen i Moss tingrett tiltalt for grovt bedrageri overfor trygdeetaten.

I følge Moss-avis.no startet den storstilte svindelen - drosjekjøring på trygdeetatens regning for over 600 000 kroner - da en en blokk med uutfylte drosjerekvisisjoner forsvant fra kontoret til en fysioterapeut i Moss i 2000.

Da de nummererte rekvisisjonene begynte å dukke opp i trygdesystemet, kunne økokrim-gruppen i Østfold politidistrikt starte opprulling av den uføretrygdedes vanvittige bruk av drosje. Drosjeeieren - som alltid var den samme - havnet naturligvis i samme søkelys.

 • Rekvisisjonene var undertegnet av ikke-eksisterende personer på vegne av helse- og trygdeetaten. Som oftest Anne Lill Enoksen og Gro Løvig - navnekombinasjoner politiet fant ut ikke eksisterer i Norge.
 • I løpet av en eneste uke kjørte drosjeeieren den uføretrygdede på falske rekvisisjoner for 21 456 kroner.
 • Enkelte uker kjørte de drosje i henholdsvis 59, 53, 50, og 45 timer. Men aldri i helgene.
 • Flere av turene skal ha blitt kjørt både mens drosjeeieren og den uføretrygdede sammen ferierte i Syden. Også da bare den uføretrygdede befant seg utenlands, var han samtidig drosjepassasjer i Moss.
 • Noen ganger må drosjeeieren ha vært så fullbooket med turer for den uføretrygdede at han må ha holdt en snittfart på over 100 kilometer i timen for å komme gjennom dagen.

  Moss Avis skriver at ransaking hjemme hos den trygdede avdekket en rekke hendige stempler samt blanke drosjerekvisisjoner klar til utfylling.

  Stemplene tilhørte Radiumhospitalet i Oslo, Sykehuset i Moss og Rikshospitalet.

  I retten i går innledet påtalemyndigheten sin sak mot de to. Politiinspektør Øyvind Olseng mener det er åpenbart at også drosjesjåføren var med på - og fullstendig klar over svindelen.

  - Det sier seg selv at en slik kjøring for en drosjesjåfør måttet være en gullgruve. Påtalemyndigheten vil hevde at drosjesjåføren og den trygdede mannen samarbeidet. Sjåføren burde forstått at den trygdede ikke kunne ha så mange rekvisisjoner, sa Olseng i retten, skriver Moss Avis.

SVINDYRT: Den uføretrygdede østfoldingen kjørte drosje for over 600 000 kroner på to år. Nå står han sammen med drosjeeieren tiltalt for bedrageri av trygdeetaten.