Tok en fartsbølle hvert annet minutt

TRETTEN (Dagbladet): 29 bilister ble tatt for fartsovertredelse på en time fredag kveld på E6 ved Krekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde vansker med å få stanset alle som råkjørte på dette typiske ulykkesstedet. Farten på stedet er 80 km/t. En råkjører hvert annet minutt er nesten ny E6-rekord for UP.

En person mistet førerkortet etter å ha kjørt i 116 km/t i 80-sone.

- Dette er skremmende. 12,5 prosent av dem som kjørte forbi vår fartskontroll ble stoppet for fartsovertredelse. Normalt må vi reagere overfor fire prosent av trafikantene, sier distriktsleder Sverre Borge i UP til Dagbladet.
Natt til søndag ble det reagert overfor 29 bilister - og vi inndro fire førerkort. Borge er skremt over hvor mange som i dag kjører altfor fort - på steder der det ofte skjer trafikkulykker.

Riksvei 4

To biler kappkjørte på riksvei 4 fra Lillehammer mot Gjøvik i natt. En UP-bil tok opp jakten på råkjørerne med fulle blålys. Farten var oppe i 134 km/t i 80-sone. Råkjøringen ble videofilmet.
En politibil sperret veien, men ungguttene kom seg likevel unna. Politiet hadde hele kappkjøringen på video, og ikke lenge etter ble sjåførene tatt. Begge mister førerkortet. Det er klart at sjåførene får beholde bilene. De to ungdommene har blitt tatt for råkjøring før.

UPs patrulje i Oppland natt til søndag overvåket typiske ulykkessteder.

På vei til vakt i Gjøvik måtte politimann Bård Kristiansen reagere overfor en person som kjørte altfor fort midt i Gjøvik sentrum. Den lokale pizzabilen ble ved 20-tida stoppet i en fart som var så stor for at pizzaene ikke skulle rekke å bli kalde.

- Budbiler kan være et problem. De kjøres av unge sjåfører som driver regelrett råkjøring, sier UP-folkene.

Laservarsler

- Vi har i det siste stanset flere biler som har hatt laservarslere, sier UP-folk til Dagbladet. Men slike varslere har ingen nytte. Vi kan måle farten flere steder på bilen.