HENTET ETTER ET DØGN: Først et døgn etter at 87-åringen ble brutalt ranet i sitt hjem i Vormedal i Karmøy kommune, ble han oppdaget av hjemmehjelpen. Politi og ambulanse ble da tilkalt. Foto: Alfred Aase/Haugesunds Avis
HENTET ETTER ET DØGN: Først et døgn etter at 87-åringen ble brutalt ranet i sitt hjem i Vormedal i Karmøy kommune, ble han oppdaget av hjemmehjelpen. Politi og ambulanse ble da tilkalt. Foto: Alfred Aase/Haugesunds AvisVis mer

Tok et døgn fra 87-åringen ble brutalt ranet, til hjemmehjelpen oppdaget ham

- Han er preget, sier storebroren (90).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra den 87 år gamle mannen ble brutalt ranet i sitt eget hjem, til han ble oppdaget av hjemmehjelpen og politiet ble varslet i saken, tok det et døgn.

- Det viser etterforskningen, opplyser leder for etterforskningsseksjonen ved Haugesund politikammer, Torbjørn Nervik, til Dagbladet.

Det var søndag kveld at 87-åringen fikk besøk av de to personene som nå er siktet og pågrepet i saken. Først mandag kveld klokka 19.52 fikk Haugaland og Sunnhordland politidistrikt melding fra hjemmetjenesten om at mannen var blitt utsatt for en kriminell handling.

- Det er dessverre slik at det tok døgn fra han ble ranet, til han ble funnet, sier Nervik til Dagbladet.

Skader i ansiktet 87-åringen skulle i utgangspunktet hatt besøk av hjemmetjenesten før dette, men denne avtalen ble avlyst på grunn av at han hadde en legetime midt på dagen. Denne timen dukket den eldre mannen ikke opp til.

Derfor var det først da hjemmehjelpen kom på sin kveldsrunde mandag kveld, at mannen ble oppdaget og politiet ble varslet.

Haugesunds Avis, som først skrev om det brutale ranet, var til stede da mannen ble hentet av ambulanse.

Storebror: - Trist 87-ringen ble kjørt til Haugesund sykehus, med blant annet skader i ansiktet. Han er, etter det Dagbladet kjenner til, fremdeles innlagt der.

87-åringens storebror (90) snakket i går med broren på telefon.

- Han er preget, sier storebroren til Dagbladet.

- Det er triste greier, dette her, legger 90-åringen til.

- Ble redd 87-åringen er bosatt i et grisgrendt strøk i Vormedal i Karmøy kommune. En av hans nærmeste naboer - en 77 år gammel kvinne - sier til Dagbladet at hun la merke til at flere ambulanser og politibiler ankom 87-åringens hus mandag kveld.

- Det var skremmende da jeg fikk høre om hva han var blitt utsatt for. Jeg bor også alene, så det er klart jeg ble redd, sier hun og fortsetter:

- Det er forferdelig at noen kan gjøre noe sånt mot en eldre mann.

Nabokvinnen sier hun er lettet over at politiet har pågrepet to personer i saken: en kvinne i begynnelsen av 40-åra, som delvis har erkjent skyld; og en mann i slutten av 30-åra som har erkjent skyld, ifølge deres advokater.

De ble i går begge varetektfengslet i fire uker.

MEGET ALVORLIG SAK: - Vi anser dette som et særdeles stygt og grovt ran og en meget alvorlig sak, sier etterforskningsleder Torbjørn Nervik ved Haugesund politikammer til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MEGET ALVORLIG SAK: - Vi anser dette som et særdeles stygt og grovt ran og en meget alvorlig sak, sier etterforskningsleder Torbjørn Nervik ved Haugesund politikammer til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer